Deel uw ervaring

Wij horen graag hoe u uw bezoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft ervaren. Het kan gaan om een algemene ervaring of uw ervaring met een afdeling van het LUMC. Zo kunnen wij onze zorg blijven verbeteren. U kunt uw ervaring delen via de BeterMeter of in een gesprek met een zorgprofessional.

Uw ervaring delen: BeterMeter

Heeft u een polikliniek of verpleegafdeling bezocht? Dan horen wij via de BeterMeter vragenlijst graag hoe u uw bezoek heeft ervaren. Wilt u als patiënt, bezoeker of begeleider een ervaring delen die niet specifiek over een afdeling gaat? Vul dan de algemene vragenlijst in. Dit is natuurlijk vrijwillig en anoniem. Vul de BeterMeter digitaal in. Wij gebruiken de BeterMeter om de zorg in het LUMC te verbeteren. 

Heeft u een klacht? Lees meer over een klacht indienen.

Contact over de BeterMeter

Heeft u vragen over de BeterMeter? Neem dan contact op:

 • Stuur een e-mail naar patientervaringen@lumc.nl
 • Telefonisch: 071 526 29 89
  Bereikbaar op: maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur - 12.00 uur.

Patientenervaringsmonitor(PEM)

De ervaringen van patiënten van het LUMC worden jaarlijks vergeleken met de andere universitair medische centra. Dat gebeurt in opdracht van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) via de Patiëntervaringsmonitor (PEM). De resultaten van deze digitale vragenlijst en die van de BeterMeter gebruiken we om de zorg te verbeteren.

Elk jaar krijgt een groep patiënten per e-mail een uitnodiging voor de PEM vragenlijst. Deze gaat over het bezoek aan een polikliniek of over een opname. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Kinderen van 7 tot 18 jaar krijgen een andere vragenlijst dan volwassenen. Het invullen van de vragenlijst is anoniem.

Contact over de Patiëntervaringsmonitor

Patiëntervaringsmonitor: Vragen of afmelden

 • Heeft u vragen over de Patiëntervaringsmonitor of wilt u zich afmelden? Stuur een e-mail naar patientervaringen@lumc.nl.
 • Telefonisch contact over vragen: 071 526 29 89
  Bereikbaar op: maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 - 12.00 uur.
 • Hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Neem contact op met de helpdesk van Expoints via:
  085 877 24 06 (lokaal tarief).
  Expoints is een onafhankelijk meetbureau dat de vragenlijsten voor het LUMC verstuurt.

Ervaringen delen en privacy

In het privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.