Polikliniek

Huidziekten

U komt op de polikliniek Huidziekten terecht als u een aandoening heeft die te maken heeft met de huid, zoals huidkanker of eczeem.
Contact en locatie

Locatie

Contact

De afdeling Huidziekten van het LUMC heeft al meer dan 30 jaar ervaring met de diagnose en behandeling van huidkanker. We beoordelen moedervlekken en diagnosticeren beginnende melanomen. Dat zijn speerpunten van onze afdeling. We hebben speciale spreekuren voor patiënten met verdachte gepigmenteerde huidafwijkingen en met melanoom. We zijn experts op het gebied van moedervlekken en werken continu aan manieren om de vroege diagnostiek van melanoom te verbeteren.  

Afspraak maken

Uw huisarts of behandelend specialist kan u verwijzen naar de polikliniek Huidziekten.

Wilt u een afspraak maken, verzetten of afzeggen? Dan kunt u ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Het telefoonnummer van onze polikliniek is 071 526 26 30. Houdt u er rekening mee dat bij het verzetten van een afspraak er een wachttijd van 3 maanden zal zijn.

U kunt uw afspraken inzien via het patiëntenportaal MijnLUMC.

Voorbereiden op uw bezoek

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak ziet u meestal een co-assistent, een arts-assistent en een dermatoloog.

Wij verzoeken u om u ruim op tijd voor uw geplande afspraak op de polikliniek te  melden.

Meestal verwijzen we u naar een spreekuur algemene dermatologie om de aard van de huidziekte vast te stellen en een geschikte behandeling te kiezen. Naast spreekuren algemene dermatologie zijn er speciale spreekuren. Op deze spreekuren ziet u dermatologen met een bijzondere expertise. Enkele van deze speciale spreekuren hebben een multidisciplinair karakter. Dit betekent dat we samenwerken met specialisten van een andere discipline.

Voorlichtingsfolders

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) heeft in voorlichtingsfolders een aantal dermatologische aandoeningen beschreven.