Opname en verblijf

Opnames worden door de secretaresse van het operatieplanningsbureau ingepland. Vragen over reeds geplande operaties of voor vragen over de wachtlijst kunt u telefonisch contact opnemen met de planningssecretaresse.

Voor korte (géén dagbehandeling) en lange opnames wordt u opgenomen of overgeplaatst naar de afdeling KOHG op J-08-Q, routenummer 686.

Voor acute opnames is er de afdeling AOA op C-10-Q, routenummer 256.

Als u wordt opgeroepen voor een opname, krijgt u een brief met daarin alle praktische informatie, zoals waar u zich moet melden en hoe laat u op de dag van opname aanwezig moet zijn.

U wordt op de afdeling ontvangen door de verpleging, die u informatie zal geven over de gang van zaken op de afdeling. U krijgt een (leerling)verpleegkundige toegewezen, hij of zij is uw aanspreekpunt voor die dag. U wordt verzocht om van alle medicijnen die u gebruikt de originele verpakking mee te nemen, zodat de verpleging en de artsen hier duidelijk zicht op hebben.

Op de verpleegafdeling ziet u de zaalarts en de operateur op de dag van opname. Het is aan te raden om vragen die u thuis al heeft bedacht, op te schrijven en mee te nemen. Na de operatie ziet u tijdens de opname de zaalarts iedere ochtend.

Maatschappelijk werk

Voor begeleiding en verwerking van uw ziekteproces kunt u gebruik maken van maatschappelijk werk, zowel in het ziekenhuis als na uw opname. Via uw arts of de verpleging van de afdeling Oogheelkunde kunt u een afspraak laten maken. 

Kinderen

Kinderen worden opgenomen op één van de afdelingen van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum.

Zie de folders:
- Opname en verblijf van uw kind in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum- Operatie of onderzoek onder narcose of sedatie

Maatschappelijk werk
Contact patiëntzorg
Faciliteiten voor patiënt en bezoeker
Bezoektijden