AIOTO worden

Combinatie opleiding en wetenschappelijk onderzoek (AIOTO-constructie)

Het is mogelijk je opleiding tot huisarts te combineren met het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Dit kan op verschillende manieren:

  • Je kunt een traject ingaan als arts in opleiding tot (klinisch) onderzoeker (AIOTO). Hierbij combineer je de huisartsopleiding met een promotietraject. Dit is een uitdagende, maar soms wel zware klus. Op nationaal niveau zijn er aan het traject wel wat voorwaarden gesteld, zoals de eis dat het onderzoek voldoende huisartsgeneeskundig relevant moet zijn.
    Voor deze constructie heeft de SBOH in samenwerking met de opleidingsinstituten een 'Reglement AIOTO's' opgesteld, waarin beschreven staat aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan. 
  • Het is ook mogelijk om tijdens de opleiding, eventueel als differentiatie in het derde jaar, een kortere periode wetenschappelijk onderzoek te doen. Op individuele basis kunnen hierover afspraken worden gemaakt.

Als je interesse hebt in het doen van wetenschappelijk onderzoek naast je huisartsopleiding, kun je contact opnemen met mevrouw Petra van Peet, aioto-coƶrdinator, om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over het AIOTHO netwerk via www.aiotho.nl.

Reglementen