Seline van Houwelingen, neurologie-verpleegkundige

Seline van Houwelingen studeerde in 2010 af aan de hbo-Verpleegkunde in Amsterdam en wist van jongs af aan al: “Ik wil in de zorg werken.” En dat doet zij nu gelukkig bij het LUMC als senior verpleegkundige op de afdeling VNNP.

De verpleegafdeling VNNP omvat de verpleegvloeren Neurologie, Neurochirurgie, Neuro medium Care en Psychiatrie. Seline werkt afwisselend op deze afdelingen, behalve de Psychiatrie: “Op de Neurologie en Neurochirurgie liggen patiënten vaak gepland, maar op de Neuro Medium Care komen patiënten onverwachts die extra, intensieve zorg nodig hebben.” Juist deze afwisseling maakt het werk voor Seline interessant: 


“Ik weet van te voren niet hoe mijn werkdag eruit ziet.”

Seline legt uit dat haar werk meer omvat dat het verlenen van zorg: “Patiënten op deze afdeling moeten vaak revalideren. Ik heb regelmatig contact met mijn collega’s van de fysiotherapie en ergotherapie. Daarnaast regel ik ook alle patiëntenadministratie als de patiënt naar een revalidatiecentrum overgaat.”

Complexe operaties
Het LUMC voert ook complexe en bijzondere operaties uit die in andere ziekenhuizen niet uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor ziet Seline patiënten uit het hele land: “Laatst was hier zelfs een patiënt uit Duitsland. Hij had een motorongeluk gehad en heeft hier een letsel aan overgehouden. Onze arts is gespecialiseerd in dit soort letsel, dus de patiënt kwam daarvoor helemaal hierheen. Ik blijf het bijzonder vinden dat ik hier dan aan mag meewerken.”

Van student tot aan collega
Ondanks dat Seline al op jonge leeftijd senior verpleegkundig is, is er op werkgebied nog genoeg uitdaging voor haar: “Ik coach studenten van mbo-V en hbo-V die bij ons stage lopen. Deze studenten krijgen twee patiënten toegewezen, waar zij zelf de verzorging van doen en zelfs medicatie mogen geven. Wel onder mijn toezicht natuurlijk.”  Daarnaast werkt Seline ook nieuwe collega’s in. En soms zijn dit ook oud-studenten: “En dat vind ik nog leuker, want ik heb ze al zien groeien als student en nu leer ik ze kennen als volwaardige collega.”

Wondprofessional op de afdeling
Seline is ook gespecialiseerd in wondverzorging. “Vaak schiet een collega mij tijdens het koffiemoment aan, als ik even mee moet kijken naar de wond van een patiënt. Ik ga dan zo snel mogelijk tussen mijn werkzaamheden door kijken bij de patiënt en indien nodig bespreek ik de vervolgstappen met mijn collega”. Om haar kennis up-to-date te houden gaat Seline een paar keer per jaar naar congressen voor wondprofessionals: “Ik ga samen met twee collega’s die ook hierin gespecialiseerd zijn.” 
Kortom, Seline vindt in haar werk genoeg afwisseling en uitdaging. Voorlopig is zij nog niet klaar bij het LUMC: “Ik ben zelfs verhuisd van IJmuiden naar Oegstgeest voor mijn baan. Ik zie hier genoeg kansen. Wie weet wil ik in de toekomst wel werken op de Intensive Care of Spoedeisende Hulp.”

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!