Jannes Olgers, verpleegkundige Thoraxchirurgie

Jannes Olgers is verpleegkundige op de afdeling Thoraxchirurgie, en dat is een weloverwogen keuze geweest. Want, zo vertelt Jannes: “Ik heb op maar liefst zes afdelingen gewerkt en in diverse ziekenhuizen, maar de Thoraxchirurgie in het LUMC steekt er met kop en schouders bovenuit.”

Een combinatie van vaardigheden
Werken als verpleegkundige op de Thoraxchirurgie is volgens Jannes een rol waarbij je verschillende talenten en vaardigheden moet gebruiken: “Ik moet kunnen anticiperen op diverse acute situaties, technisch onderlegd zijn, maar ook communicatief vaardig naar patiënten toe en hun naasten.” En als dit niet al genoeg uitdaging biedt, kun je nog van alles aangrijpen om jezelf uit te dagen. Dit is iets wat Jannes doet: “Ik wil mezelf blijven uitdagen en daarom begeleid ik nu ook veel leerlingen. Deze leerlingen zijn nog in opleiding tot verpleegkundige. Ook maak ik onderdeel uit van een werkgroep gefocust op ‘kwetsbare ouderen’. Ik geef binnen deze werkgroep klinische lessen aan mijn collega’s.” Mocht Jannes zich in de toekomst nog vervelen, dan kan hij zich nog verder ontwikkelen, tot bijvoorbeeld senior verpleegkundige, en die gedachte maakt hem elke dag weer enthousiast.

Het zijn deze aspecten van de afdeling die het werken hier zo interessant maken. Maar uiteraard spreekt ook het specialisme zelf Jannes aan: “Ik zocht iets dat nauw verwant was met het specialisme Cardiologie. Ik heb daar stagegelopen en ik vond het onderwerp ontzettend interessant, maar ik zocht naar werk dat nog technischer en chirurgisch was. Zo kwam ik op de Thoraxchirurgie uit.”

“Ik word heel blij van mijn werk”
Elke dag brengt een nieuwe uitdaging met zich mee. Jannes heeft ook te maken met een complexe patiëntengroep: “Als je werkt in een academisch ziekenhuis zit je bovenop de nieuwste ontwikkelingen. Je ziet bijzondere patiënten die je nergens anders ziet.” En ook het onderling samenwerken in een academisch ziekenhuis maakt Jannes enthousiast: “Je leert collega’s goed kennen en het is gewoon gaaf hoe artsen vertellen over die bijzondere ingrepen die ze doen in het LUMC. Ik vind dit ontzettend leerzaam.”

Waarom het LUMC?
“Dingen worden hier zo goed geregeld: de logistiek van patiënten en medicijnen, de beveiliging, de ICT; de kwaliteit is hier op alle ondersteunende afdelingen heel hoog.” In een academisch ziekenhuis sta je dichtbij het vuur en op de Thoraxchirurgie kun je als pas afgestudeerde gelijk beginnen! Je volgt specialistische cursussen en bent ‘ready-to-go’.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!