Denise Huis-Broers, neurologie-verpleegkundige

“Ik zorg voor patiënten die zichzelf niet kunnen uiten. Ze kunnen niet praten of ze weten niet meer hoe ze moeten praten. Dit maakt het voor mij uitdagend om iedere patiënt de zorg te geven die ze nodig hebben.”

Denise Huis-Broers is gediplomeerd verpleegkundige, maar begon een aantal jaar geleden bij het LUMC met de opleiding tot anesthesiemedewerker: “Deze opleiding vond ik ontzettend leuk, alleen ik miste het contact met de patiënten. Toen ik tijdens mijn opleiding drie weken verpleegstage moest lopen, wist ik het zeker. Ik wilde verpleegkundige worden.”


Inmiddels is Denise senior verpleegkundige op de afdeling Neurochirurgie, Neurologie en Neuro Medium Care. De patiënten op deze afdeling liggen hier voor een langere periode: “Omdat ik tussen deze verschillende specialismen rouleer, zie ik veel verschillende patiënten.” Zo heeft Denise te maken met patiënten met acute zorg, zoals een beroerte, maar heeft zij ook patiënten die gepland opgenomen worden met bijvoorbeeld een spierziekte of bewegingsstoornis. Omdat de patiëntengroep qua zorg zwaar is, werk je altijd in duo’s: “Je kunt een patiënt bijvoorbeeld niet alleen uit bed tillen. En doordat je samenwerkt deel je ook veel met elkaar, ook de moeilijke ervaringen.” 


Het leren accepteren
Denise legt uit dat haar werk als senior verpleegkundige op de Neuroafdelingen verder gaat dan het verlenen van zorg: “Wij werken samen met verschillende disciplines, waaronder fysiotherapie en ergotherapie. Onze patiënten moeten revalideren en in sommige gevallen hun nieuwe situatie leren accepteren. Hier helpen wij en de andere disciplines bij.” Maar het werk gaat verder dan alleen de zorg in het ziekenhuis. Regelmatig overlegt Denise met verschillende disciplines over het vervolgtraject van de patiënt: “We kijken met elkaar wat we van de situatie vinden en hoe nu verder: kan de patiënt naar huis? Welke zorg heeft de patiënt thuis nog nodig?”

Patiënten uit het hele land
De patiënten waar Denise mee werkt, komen uit het hele land: “Het LUMC doet complexe operaties die in andere ziekenhuizen niet uitgevoerd kunnen worden." Denise vertelt dat het werk steeds diverser wordt. Mensen leven langer en krijgen last van meer fysieke problemen, waardoor zij qua kennis ook meer moet weten: “Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen volg ik regelmatig cursussen. De ontwikkelingen in een academisch ziekenhuis gaan sneller, maar hierdoor blijft mijn werk wel constant uitdagend.”  

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!