Coline Meijers, verpleegkundig teamleider Transplantatie Centrum

Het zou je maar lukken: op je 27e verpleegkundig teamleider worden. Het overkwam Coline Meijers enkele jaren geleden. Het tekent de ambitie en de honger naar persoonlijke groei die Coline naar deze mijlpaal hebben geholpen: “Het LUMC biedt enorm veel kansen, het is aan jou om ze te pakken.”

Coline begon haar LUMC-carrière als leerling verpleegkundige. Al werkend op verschillende afdelingen groeide zij snel door naar de positie van senior verpleegkundige, om niet veel later de kans aangeboden te krijgen als interim-teamleider aan de slag te gaan: “Ik had zeker de ambitie om teamleider te worden, maar had nooit verwacht dat ik op mijn 27e al in die positie zou komen. Wat het zo interessant maakte om het als interim te doen is dat ik dan de kans had terug te gaan naar de werkvloer als de rol mij niet goed zou liggen of bevallen.” Een ideaal scenario om te proeven van de rol als teamleider. 

Persoonlijke groei centraal
Typerend voor de ambitieuze persoon die Coline is, vroeg ze het LUMC direct om haar een managementopleiding te laten volgen: “Ik vind het belangrijk dat ik me verdiep in het vak en dat ik de theorie mezelf eigen maak, om het vervolgens in de praktijk uit te voeren. En alsof het zo bedoeld was: “Tegen het einde van die opleiding kwam er een positie als teamleider op de VIG-2 beschikbaar, en die kans wilde ik niet laten schieten.” En na een vijfjarig avontuur op de VIG-2 (Maag-, darm-, lever- en longziekten) is Coline nu verpleegkundig teamleider van het Transplantatie Centrum. 

Haar uitdaging
“Op het Transplantatie Centrum stuur ik samen met een andere teamleider het team van ruim veertig medewerkers aan. Ik krijg er enorm veel energie van als dingen ‘gewoon goed lopen’: medewerkers zijn blij, patiënten zijn tevreden, de communicatie met de artsen loopt goed en de studenten worden goed begeleid.” Coline voegt daaraan toe: “Ik hoef mijn team niet te vertellen hoe ze hun werk moeten doen, zij kennen hun vak en hun specialisme beter dan ik. Mijn taak is om ze in staat te stellen om hun rol zo goed mogelijk uit te voeren. Vervolgens kunnen zij als zelfsturend team optreden en ben ik er wanneer er hulp van hogere hand nodig is, of wanneer er overleg gepleegd moet worden.” 

En Coline merkt dat de mentaliteit die er heerst echt een bijzonder aspect is van het team: “Het fijne aan het Transplantatie Centrum is dat iedereen in het team bereid is een stapje harder te lopen en dat stelt ons in staat steeds verder te ontwikkelen.” Eén ding staat in het Transplantatie Centrum centraal: “Het is het hoofddoel om patiënten zo goed mogelijk te helpen en tevreden te zien. Alle ontwikkelingen in het team dragen bij aan dit doel.” 

Niet stilstaan
Wat ze haar team meegeeft is om niet stil te staan, zoals ze dat zelf ook niet doet: “Ik geloof erin dat we altijd vooruit moeten bewegen. Ik raad daarom iedereen aan om zichzelf constant te ontwikkelen. Roest niet vast. Er is van alles mogelijk binnen het LUMC en jij kunt bepalen welke mogelijkheden je benut.”
En zo weet Coline dat zij zelf ook nog verder kan groeien, naar de rol van verpleegkundig manager bijvoorbeeld. Maar voorlopig heeft Coline het met het aansturen van haar team, het plannen van werkzaamheden, het inroosteren van het personeel, bijeenkomsten met andere teamleiders, kwaliteitsmonitoring en het in enkele gevallen zelf op de werkvloer staan, nog druk genoeg.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!