Coline Meijers, verpleegkundig teamleider VIG-2

Het zou je maar lukken: op je 27e verpleegkundig teamleider worden. Het overkwam Coline Meijers enkele jaren geleden. Het tekent de ambitie en de honger naar persoonlijke groei die Coline naar deze mijlpaal hebben geholpen: “Het LUMC biedt enorm veel kansen, het is aan jou om ze te pakken.”

Coline begon haar LUMC-carrière als leerling verpleegkundige. Al werkend op verschillende afdelingen groeide zij snel door naar de positie van senior verpleegkundige, om niet veel later de kans aangeboden te krijgen als interim-teamleider aan de slag te gaan: “Ik had zeker de ambitie om teamleider te worden, maar had nooit verwacht dat ik op mijn 27e al in die positie zou komen. Wat het zo interessant maakte om het als interim te doen is dat ik dan de kans had terug te gaan naar de werkvloer als de rol mij niet goed zou liggen of bevallen.” Een ideaal scenario om te proeven van de rol als teamleider. 

Persoonlijke groei centraal
Typerend voor de ambitieuze persoon die Coline is, vroeg ze het LUMC direct om haar een managementopleiding te laten volgen: “Ik vind het belangrijk dat ik me verdiep in het vak en dat ik de theorie mezelf eigen maak, om het vervolgens in de praktijk uit te voeren. En alsof het zo bedoeld was: “Tegen het einde van die opleiding kwam er een positie als teamleider op de VIG-2 beschikbaar, en die kans wilde ik niet laten schieten.” En op de VIG-2 (Maag-, darm-, lever- en longziekten) is Coline al zo’n vijf jaar te vinden. 

Haar uitdaging
“Op de VIG-2 sturen ik samen met een andere teamleider, het team van ruim zestig medewerkers aan. Ik krijg er enorm veel energie van als dingen ‘gewoon goed lopen’: medewerkers zijn blij, patiënten zijn tevreden, de communicatie met de artsen loopt goed en de studenten worden goed begeleid.” En dit lukt wat Coline betreft heel goed: “Het team is erg fijn en betrokken met elkaar. Er heerst als het ware een echte familieband. Ik hoef mijn team ook niet te vertellen hoe ze hun werk moeten doen, zij kennen hun vak en hun specialisme beter dan ik. Ik stel ze in staat om hun rol zo goed mogelijk uit te voeren. Vervolgens kunnen zij als zelfsturend team optreden en ben ik er wanneer er hulp van hogere hand nodig is, of wanneer er overleg gepleegd moet worden.” Eén ding staat echter op de VIG-2 centraal: “Het is het hoofddoel om patiënten zo goed mogelijk te helpen en tevreden te zien.” 

Niet stilstaan
Wat ze haar team meegeeft is om niet stil te staan, zoals ze dat zelf ook niet doet: “Ik geloof erin dat we altijd vooruit moeten bewegen. Ik raad daarom iedereen aan om zichzelf constant te ontwikkelen. Roest niet vast. Er is van alles mogelijk binnen het LUMC en jij kunt bepalen welke mogelijkheden je benut.” 

En zo weet Coline dat zij zelf ook nog verder kan groeien, naar de rol van verpleegkundig manager bijvoorbeeld. Maar voorlopig heeft Coline het met het aansturen van haar team, het plannen van werkzaamheden, het inroosteren van het personeel, bijeenkomsten met andere teamleiders, kwaliteitsmonitoring en het in enkele gevallen zelf op de werkvloer staan, nog druk genoeg.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!