Karin Snijder, verpleegkundig teamleider

Als jong meisje droomde Karin Snijder al over een carrière in het ziekenhuis. De keuze voor hbo-V in de vorm van werken leren kwam dan ook niet onverwacht. De afdeling Interne Geneeskunde had ze daarentegen niet aan zien komen. "Na mijn afstuderen kwam ik hier terecht,” vertelt Karin. “En ik ben hier blijven plakken.”

Gelukkig bleek het al snel een afdeling die goed bij Karin past. “De Interne Geneeskunde is een hele leuke en diverse afdeling met uiteenlopende casussen. Wij weten vaak nog niet waar de klachten van onze patiënten vandaan komen. En dat is heel interessant om steeds weer te ontdekken.” Patiënten komen namelijk veelal zonder diagnose op de afdeling binnen, veelal vanaf de Acute Opname Afdeling. “Ze voelen zich niet lekker en zijn bijvoorbeeld veel afgevallen of zwaar vermoeid. Alles moet nog in kaart worden gebracht en dat kan enige tijd in beslag nemen.” Het interessante voor de verpleegkundigen op deze afdeling is volgens Karin de actieve rol die je hierin speelt. “Je werkt samen met de arts en wordt als verpleegkundige uitgedaagd om klinisch te redeneren.”

De ambitie om door te groeien
En ondanks dat Karin geen vergelijkingsmateriaal heeft met het werk in andere ziekenhuizen, is ze er wel van overtuigd dat het LUMC de juiste plek is voor haar. “Het werk in het academisch ziekenhuis heeft me altijd getrokken. Ik werk hier met de meest complexe casussen en dat maakt mijn werk elke dag uitdagend.” Bovendien wist ze tijdens haar opleiding al dat de managementkant haar trok en ze pakte alle kansen aan om zich te bewijzen. Zo ontwikkelde ze samen met een collega een leerwerkplaats voor studenten en heeft ze een inwerkprogramma voor nieuwe verpleegkundigen ontwikkeld. De ambitie van Karin ontging haar manager dan ook niet. “En toen mocht ik de opleiding Management in de Zorg volgen.” 

Een gemengd team van jong gediplomeerden en meer ervaren verpleegkundigen
Het doorgroeien binnen de afdeling heeft vele voordelen. Zo heeft Karin korte lijntjes met de verpleegkundigen, weet ze wat er op de afdeling speelt en kan ze gemakkelijk bijspringen als het druk is. “We hebben recentelijk veel nieuwe verpleegkundigen aangenomen. Dat is heel fijn, maar tegelijkertijd ook belastend voor de collega’s die ze moeten inwerken. We hebben daarom een coachingsplan opgesteld om de nieuwe collega’s zo snel mogelijk volledig te laten meedraaien.” Het leuke van een gemengd team van jong gediplomeerden en meer ervaren verpleegkundigen, is volgens de teamleider dat iedereen elkaar stimuleert en van elkaar leert. “De jong gediplomeerden leren van de ouderen en die gaan vervolgens weer mee in de leerstroom van de jonkies, die druk bezig zijn zichzelf te ontwikkelen.”


Van elkaar leren en jezelf blijven ontwikkelen
De grote trots van de afdeling is dan ook de Clinical Teaching Unit, waarbij de nadruk ligt op het onderwijzen van elkaar om zo samen tot de beste zorg voor de patiënt te komen. De afdeling Interne Geneeskunde van het LUMC is de eerst afdeling in Nederland die zo te werkt gaat. Clinical teacher Esther Hamoen heeft deze Unit opgezet en hoopt dit in de toekomst veel verder uit te breiden. Ook Karin en haar collega teamleider doen hieraan mee. “Wij zorgen er altijd voor dat het heel laagdrempelig is om bij ons binnen te stappen. En het belangrijkste is dat iedereen bereid is om van elkaar te leren en zich te blijven ontwikkelen. Dat maakt de samenwerking op onze afdeling heel prettig.”

Voor Karin is het duidelijk: je kan hier zoveel leren en je blijft altijd uitgedaagd. Met nieuwe cursussen en ontwikkelingsmogelijkheden in het vooruitzicht zit ze hier voorlopig goed!

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!