Denise de Boer, Verpleegkundig Teamleider

“Als verpleegkundige zag ik heel veel kansen en verbeteringen. Nu mag ik dit als teamleider oppakken.” Denise werkt sinds 2006 bij het LUMC. Ze is gestart als verpleegkundige op de Maag-, Darm- Lever en Longziekten afdeling en is inmiddels teamleider op de Acute Opname Afdeling (AOA): “Binnen het LUMC vond  er een reorganisatie plaats en ontstond er een nieuwe afdeling; de Acute Opname Afdeling. Ik vond het een mooie uitdaging om op deze nieuwe afdeling als teamleider aan de slag te gaan.”

Inmiddels, een aantal jaar verder, is de AOA ontzettend gegroeid en is zij een van de  vooruitstrevende afdelingen binnen het LUMC. Denise is teamleider van ruim 40 verpleegkundigen en haar werkwijze is transparant: “Ik ben open en eerlijk naar mijn collega’s. En ik wil hen de ruimte geven om mee te denken over hoe wij zaken of processen het beste kunnen organiseren of verbeteren.” Dit blijkt ook uit het eigen opvangteam dat de AOA heeft. “Dit was een idee van een verpleegkundige op de afdeling. Ik heb haar de ruimte gegeven om dit op te zetten en haar tijdens dit proces begeleid.” 

Verbeterprocessen
Denise probeert ook regelmatig op de vloer te staan: “Als ik aan het bed bij een patiënt sta, dan heb ik een ander contact met mijn team. Ik zie en ervaar dan ook veel dingen op de vloer waar mijn collega’s tegenaan lopen.”  Denise heeft bijgedragen aan het opzetten van de verbetercultuur en   structuur. De afdeling start iedere ochtend met een dagstart en er hangt een verbeterbord in de gezamenlijke kamer: “Onze werkplekken zijn ook ingericht volgens de 5S van LEAN.  Dit betekent ook dat als er nieuwe materialen of werkwijzen ingevoerd worden, de werkplek optimaal ingericht wordt zodat de verpleegkundigen hier snel en goed mee kunnen werken: “Ik stel mezelf eigenlijk altijd de vraag ‘Hoe kunnen we dit zo makkelijk en efficiënt mogelijk maken?” Dit resulteerde ook in het introduceren van ‘job instruction’ op de afdeling: “Een methode om onderling praktische vaardigheden correct, veilig en bewust aan te leren. Deze methodiek werkt om standaarden te implementeren, medewerkers snel in te werken en eenduidig te laten werken.”

Het vieren van goede resultaten
Denise vindt het ook belangrijk om met haar team te evalueren: “Wij mensen zijn eigenlijk minder goed in evalueren en bijstellen. Maar dat is juist belangrijk”. Vandaar dat de AOA met kwaliteitsthema’s werkt en ieder half jaar evalueert en bekijkt wat goed gaat en eventueel beter kan. “Eén van onze thema’s is bijvoorbeeld de overdracht van patiënten binnen het LUMC. De verpleegkundige van een andere afdeling die onze patiënt overneemt, ontvangt een enquêteformulier waarmee wij meten hoe de overdracht is gegaan. Wij meten dit nu voor de derde keer en we zijn benieuwd of we weer hoger scoren.” Tijdens de tweede evaluatie kwam namelijk naar voren dat de ontvangende verpleegkundigen 10% vaker tevreden waren over de mondelinge en schriftelijke overdracht. Vorig jaar was dit 78% en nu is bijna 90% van de verpleegkundigen tevreden over onze overdracht. “In het vieren van positieve resultaten zijn wij vaak niet zo goed , maar dat is juist belangrijk en moeten we meer doen.”

Zonder haar team had Denise natuurlijk niet zoveel progressie kunnen boeken: “Ik heb als teamleider veel vrijheid bij het invullen van mijn functie. En wat meehelpt is dat ons team jong en ambitieus is en openstaat om te veranderen en te verbeteren. Met dit team kan onze afdeling veel bereiken.” Denise overlegt ook maandelijks met de teamleiders van de Verpleegafdeling Interne Geneeskunde: “Wij staan open om te verbeteren. En we kunnen juist van elkaar leren en elkaar inspireren.”

Een aantal jaar geleden was haar missie het opbouwen van de AOA. En we kunnen stellen dat deze is volbracht: “Ik ben trots op onze afdeling. Nu is het een kwestie van in stand houden en van daaruit blijven verbeteren en ontwikkelen.”

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!