Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste OOR nieuws? Abonneer u op onze nieuwsbrief (1x per 6-8 wkn).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OOR Opleidingssymposium 2017

22 mei 2017
Het OOR Leiden Opleidingssymposium met als centrale thema: 'Opleiden voor de zorg van de toekomst' op dinsdag 18 april was een groot succes!

Ongeveer 120 geïnteresseerde deelnemers waren naar het Oude Stadhuys in Gouda gekomen om te luisteren naar onze gastsprekers Margot van der Starre (directeur NVZ) en Rien de Vos (AMC). Aansluitend konden diverse workshops worden gevolgd. We kijken terug op een mooi, succesvol en inspirerend symposium.

Hieronder kunt u de presentaties downloaden die tijdens de workshops gegeven zijn:

Workshop 1) Samen leren, samen werken
Workshop 2) EPA's en individualisering intro en bekwaam verklaren
Workshop 3) Self-assessmenttool voor aios
Workshop 4) Stappenplan shared decision making
Workshop 5) De kracht van het verhaal
Workshop 6) Impact van ernstig incident, klacht of tuchtzaak
Workshop 7) Opleiden, begeleiden of coachen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Save the date: 6 juni LUMC-Onderwijsconferentie

27 maart 2017
Op dinsdag 6 juni vanaf 11.45 uur bent u van harte welkom in gebouw 3 van het LUMC.
Aan de slag met blended learning. Oefenen met nieuwe onderwijstechnologie. Van gedachten wisselen over vernieuwde vormen van onderwijs en begeleiding. Best practices delen met collega’s. Het is allemaal mogelijk tijdens de jaarlijkse onderwijsconferentie.

De onderwijsconferentie is bedoeld voor docenten, opleiders en andere onderwijsprofessionals van de universitaire opleidingen, de zorgopleidingen en de bij- en nascholingen binnen en buiten het LUMC. Ook studentleden van de diverse commissies zijn welkom.  

Wij ontvangen u met een lunch op het speciaal ingerichte marktplein. Daar vindt u informatie over allerlei aspecten van onderwijs, van onderwijsontwikkeling tot en met -evaluatie. Ook kunt u in gesprek met collega’s van verschillende afdelingen van DOO, zoals het Onderwijs Expertise Centrum, het Onderwijs Service Centrum, Boerhaave Nascholing en Educatie Zorgsector. Heeft u een (onderwijskundige) vraag? Stel hem daar!

De onderwijsconferentie start met een plenaire sessie, waarna u verschillende workshops kunt volgen. We sluiten zoals gebruikelijk feestelijk af: het M.F.L.S.-bestuur reikt na afloop van de conferentie, samen met de decaan, de jaarlijkse onderwijsprijzen uit in HePatho.

We brengen u binnenkort op de hoogte van de inhoudelijke invulling van deze onderwijsconferentie. Wilt u nu alvast informatie? Wendt u zich dan tot Marchien de Mooij, hoofd Onderwijs Expertise Centrum.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Save the date: OOR Leiden Opleidingssymposium

5 december 2016
Het OOR Leiden symposium 2017 vindt plaats op dinsdagmiddag 18 april van 13.00-17.30 uur in Gouda
met als thema: "Toekomstbestendig opleiden - opleiden voor de zorg in 2030". Met  interessante sprekers, leerzame workshops, geaccrediteerd voor opleidersprofessionalisering en de mogelijkheid om OOR-collega's
te ontmoeten, biedt het symposium voor ieder wat wils.

Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor de workshops of het programma bekijken.
We zien we u graag op 18 april in Gouda!

Downloads