Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste OOR Leiden nieuws? Abonneer u dan op onze OOR Leiden nieuwsbrief.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OOR Opleidingssymposium 2018

10 april 2018
Het OOR Leiden Opleidingssymposium met als centrale thema: 'Fit for the Future' op dinsdag 27 maart was een groot succes! Lees meer over deze dag op de website van het Alrijne Ziekenhuis.  

Naast een plenaire gastlezing van de Zorginnovatiewinkel en het artikel Geneeskeuze, kunt u de presentaties downloaden die tijdens de workshops gegeven zijn:

Workshop 1) Vitaliteit: jongleren en balanceren
Workshop 2) Voorkomen is beter dan genezen
Workshop 3) Starten met EPA's
Workshop 4) Hoe blijf ik de dokter die ik wil zijn?
Workshop 5) De juiste persoon op de juiste plaats: Uitval en Selectie van aios
Workshop 6) Intervisie met interventies
Workshop 7) Bekwaamverklaren aan de hand van EPA's
Workshop 8) Optimaliseren van het leer- en werkklimaat

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitreiking Doelmatigheidsprijs OOR Leiden
 

25 januari 2018          
Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. De OOR Leiden reikte op 24 januari de OOR Leiden doelmatigheidsprijs uit. Er waren veel goede Doelmatigheidsinitiatieven ingestuurd, hieronder de prijswinnaars:

  • 1e Prijs: Mobiele gipsverbandwagen op de Spoedeisende Hulp van Annelijn Rambach, aios SEH, HMC.
  • 2e Prijs: App om patiënten (inter)actief te begeleiden tijdens de gehele behandeling van Mark van Roosmalen, anios Heelkunde, HagaZiekenhuis.
  • 3e Prijs: Effectiviteit en veiligheid van een korte opname protocol rondom hypofysetumor operaties van Daniel Lobatto, arts onderzoeker, LUMC. 

De winnaars hebben elk een prijs van 2.500,- euro ontvangen om te besteden aan het project/initiatief.

Denkt u ook aan het landelijke Doelmatigheidssymposium op woensdag 18 april?

Meer weten? Bekijk de video of ga naar: www.doelmatigheidsproject.nl 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe aios-cursus Medisch Leiderschap


18 september 2017
Op 5 september starten circa 20 aios uit diverse opleidingsinstellingen in OOR Leiden aan de nieuwe cursus medisch leiderschap gegeven door prof. Carina Hilders (gynaecoloog Reinier de Graaf Groep). Na een inspirerende start met dromen van wereldleiders, was de vraag aan de aios welke dromen zij nastreven in hun werk als toekomstig medisch specialist. Rolmodellen en wat je daarvan kunt leren en toepassen in de dagelijkse praktijk, kwam terug in één van de oefeningen. Medisch leiderschap is daarbij het gevoel hebben zelf in de regie te zijn, over de werkomgeving en over je eigen toekomst. Niet als leider op de apenrots, maar om oog te hebben voor gelijkgerichte belangen, anderen in hun kracht te zetten met het uiteindelijke doel voor ogen: wordt de patiënt er beter van. Met elkaar werden diverse voorbeelden besproken waarbij er geen sprake was van gelijkgerichte belangen, wat veelal samenhangt met het niet kennen van elkaars werkvelden. Tijdens de volgende cursusdag op 12 december zal het onder andere gaan om de eigen drijfveren, krachten, ambities en leerdoelen. Ook hebben de aios de opdracht gekregen een onderdeel of punt van aandacht in de eigen organisatie in kaart te brengen waar je als aios mee aan de slag wilt en kunt ter verbetering. Een handige tool om op verschillende niveaus en op verschillende plekken nog meer te leren over medisch leiderschap is te vinden op de nieuwe website over medisch leiderschap. Alle aios in OOR Leiden en daarbuiten worden uitgenodigd hiermee aan de slag te gaan!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Downloads