Opleiding

De opleiding tot oogarts 

De opleiding tot oogarts duurt vijf jaar (op fulltime basis). Er zijn momenteel 14 AIOS (arts-assistenten in opleiding tot specialist). Onderdeel van de opleiding zijn een aantal stages (modules) van vier maanden. Twee perioden worden doorgebracht in twee van de volgende drie niet-academisch ziekenhuizen, nl. in het Alrijne Ziekenhuis, locatie Leiderdorp, in het HagaZiekenhuis in Den Haag of in het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde Ziekenhuis in Den Haag.

Per jaar worden vier assistenten in opleiding aangenomen, soms voorafgegaan door een periode waarin men werkt als ANIOS (assistent geneeskundige niet in opleiding tot specialist). Ook bestaat de mogelijkheid voorafgaand aan de opleiding dan wel tijdens de opleiding promotieonderzoek te verrichten. 

Sollicitatie naar een opleidingsplaats

GeĆÆnteresseerden kunnen een open sollicitatiebrief met curriculum vitae en eventuele referenties, richten aan Prof. dr. G.P.M. Luyten, oogarts, afdeling Oogheelkunde, Leids Universitair Medisch Centrum, Postbus 9600, 2300 RC  Leiden. Op grond van de sollicitatiebrief en de verdere gegevens vindt de eerste selectie plaats. Uit de voorlopig geselecteerde kandidaten wordt bij een volgende sollicitatieronde een aantal kandidaten uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de sollicitatiecommissie. Na ontvangst van de solliciatiebrief ontvangt men zo spoedig mogelijk bericht of men al dan niet aan de reeds geselecteerde kandidaten is toegevoegd.

Onderwijs
Bij- en nascholing