Borstkanker

Onze zorg

Een afwijking aan een of beide borsten moet goed onderzocht worden. Mogelijk heeft u last van een knobbeltje, zwelling of veranderingen aan uw huid of tepel. Of is bij het bevolkingsonderzoek naar borstkanker iets gevonden dat verder onderzocht moet worden. Niet iedere afwijking is kwaadaardig. De mammapolikliniek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) streeft ernaar u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Roze lintjePatiënten hebben verschillende achtergronden en leeftijden, kunnen verschillend reageren op behandelingen en hebben individuele behoefte aan zorg en begeleiding. Daar zijn wij ons bij de mammapoli bijzonder van bewust. Wij hebben oog voor uw persoonlijke situatie, en zullen altijd luisteren naar uw wensen en zorgen. Onze verpleegkundig specialisten vormen een vast aanspreekpunt. Bij hen kunt u altijd terecht.

Sneldiagnose

Heeft u een afwijking in de borst? Wij proberen u binnen 1 werkdag na verwijzing een afspraak te geven voor sneldiagnose op de mammapolikliniek van het LUMC. U heeft dan diezelfde dag zekerheid of de afwijking in uw borst goed-, of kwaadaardig is.

Universitair Kankercentrum Leiden | Den Haag

Het LUMC werkt sinds oktober 2016 samen met het Haaglanden Medisch Centrum in het Universitair Kankercentrum Leiden | Den Haag. Het UKC biedt de patiënt het beste van twee werelden: goede gastvrije zorg in combinatie met academische topzorg waarbij innovatie voorop staat. Wat dat voor u als patiënt betekent? Bijvoorbeeld dat u binnen 24 uur terecht kunt en dat u binnen 24 uur meer informatie over het vervolgtraject krijgt.  

Gezamenlijke besluitvorming

Arts en patiënt weten samen meer. Gezamenlijke besluitvorming betekent dat u als patiënt meebeslist over uw behandeling. Want uw arts weet veel over wat mogelijk is. Maar u weet zelf het beste wat u belangrijk vindt. En hoe een behandeling past bij uw persoonlijke situatie. Samen beslissen, dat vinden wij bij het UKC heel belangrijk.  

Wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker

Het LUMC staat bekend om de wisselwerking tussen de zorg voor patiënten en het doen van hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. Onze patiënten profiteren daar direct van. We doen veel onderzoek naar borstkanker. Bijvoorbeeld naar borstkankerzorg voor ouderen, en naar diverse vormen van aanvullende therapieën voor en na een behandeling. Aan sommige onderzoeken kunt u ook zelf meedoen.


Wat is borstkanker / een afwijking in de borst?
Wat zijn de symptomen?
Wat is de oorzaak?