Zelf een actie opzetten

Wil je zelf in actie komen om geld op te halen voor onze goede doelen? Dan kan de LUMC Vrienden Stichting wellicht iets voor je betekenen. Op deze pagina vind je alle informatie en handreikingen die je nodig hebt wanneer je zelf een actie wilt opzetten om geld in te zamelen voor een project via de LUMC Vrienden Stichting. Mocht je vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Voorwaarden

Wanneer je eraan denkt om een actie te starten, zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Wij hebben deze voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

Aanmelden

Om je aan te melden gebruik je het aanmeldingsformulier voor acties derden. In dit aanmeldingsformulier kun je alle gegevens kwijt die wij nodig hebben als je een actie wilt gaan starten. 

Tips fondsenwerving

We hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet die van pas kunnen komen. Op welke wijze kun je werven, welke acties kun je doen en waar in je omgeving? 

Promotiemateriaal

Actielogo

Het actielogo van de LUMC Vrienden Stichting (JPEG) kun je gebruiken in al je promotiemateriaal, website of in social media berichten. Indien wenselijk is het logo ook in andere bestandsformaten beschikbaar. Neem hiervoor contact op met het team fondsenwerving

Templates voor het maken van posters en flyers voor jouw actie

De templates zijn opgemaakt in de huisstijl van het LUMC en voorzien van het actielogo. Het invullen van de template gebeurt volgens bepaalde eenvoudige richtlijnen, enige basiskennis van Word is hierbij wel handig; bij voorkeur moet de tekst getypt worden en niet geplakt uit een ander document. Plakken van tekst kan wel maar dan moet het wel ‘schone’ tekst zijn, zonder opmaak (handig is om hiervoor het programma Notepad te gebruiken). Liefst geen harde returns maar zachte (Shift + Enter). De template heeft een standaard afbeelding die je kunt veranderen. Hiervoor ga je op de afbeelding staan en klik je met je rechtermuisknop en selecteer je de optie ‘afbeelding wijzigen’. Voordat de posters/flyers gedrukt worden, moet de opmaak altijd even voorgelegd worden aan één van de medewerkers van het fondsenwerving team (zie hiervoor ook de voorwaarden voor acties derden, bovenaan deze pagina). Als de poster gereed is, kan deze in een pdf-format opgeslagen, geprint en verstuurd worden.

Template voor A3 posters

Template A3 poster LUMC Vrienden Stichting liggend formaat
Template A3 poster LUMC Vrienden Stichting staand formaat

Template voor A5 flyers

Template A5 flyer LUMC Vrienden Stichting liggend
Template A5 flyer LUMC Vrienden Stichting staand

Template voor persbericht

Template persbericht voor acties derden voor LUMC Vrienden Stichting

Op welke wijze kan men via ons doneren?

Men kan aan ons doneren via één van de verschillende campagnesites voor de betreffende campagne waaraan men een donatie wil doen. Op de campagnesite staat rechts bovenin een oranje donatiebutton, als men hierop klikt dan verschijnt er een donatieformulier die ingevuld kan worden en waarin direct de betaling kan worden gedaan. Ook kan er zonder tussenkomst van de campagnesite geld overgemaakt worden op het rekeningnummer van de LUMC Vrienden Stichting.

Naast eenmalige donaties kunnen er ook periodieke donaties worden gedaan of donaties via bijvoorbeeld lijfrente, legaten of nalatenschappen. Wil je meer hierover weten; de medewerkers van de LUMC Vrienden Stichting vertellen je er graag meer over.

Wij registreren voor welke actie er geld binnen gekomen is. Ook kunnen we terugkoppeling geven over de hoogte van de ontvangen bedragen. Wij doen echter geen mededelingen over de gegevens van donateurs.