Belang van donaties

Medewerkers van het LUMC zetten zich elke dag in om ernstige ziektes te kunnen genezen. Elke dag is weer een klein stapje vooruit om patiënten nieuw perspectief te bieden. We kunnen gelukkig ook steeds meer. En dat geeft hoop. En toch... Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Daarom zijn extra voorzieningen, informatie en afleiding zo belangrijk en hiervoor zijn we op zoek naar uw hulp.

Waarde toevoegen aan het verblijf van patiënten en hun familie, dat is waar de LUMC Vrienden Stichting voor staat.

De patiëntenzorg heeft u nodig

De kosten in de zorg zijn hoog. Bij financiering gaat het altijd over medisch patiëntgerelateerde kosten. Aansluitend blijft maar weinig geld beschikbaar om extra projecten uit te voeren ten bate van een aangenamer verblijf van patiënten en bezoekers. Met uw steun maakt de LUMC Vrienden Stichting deze welzijnsprojecten mogelijk.

Dankzij uw steun kunnen wij bijvoorbeeld bedbanken voor ouders van te vroeg geboren kinderen op de afdeling Neonatologie plaatsen. Normaal gesproken zouden de ouders op een ziekenhuisbed en stretcher verblijven. Door het plaatsen van bedbanken kunnen zij overdag comfortabel met hun kindje zitten en 's nachts blijven slapen totdat het kindje mee naar huis mag. Hiermee kunnen wij de jonge gezinnen in deze hectische periode een zo prettig mogelijke verblijf bieden.

Uw donatie maakt het verschil

Iedere gift is uniek en levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van patiënten. U kunt bij uw donatie aangeven voor welk project het bestemd is, of dat u het algemeen aan de Vrienden Stichting doneert.

Wilt u meer weten over actuele projecten, donatievormen en fiscale voordelen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag persoonlijk te woord.

LUMC Vrienden Stichting
LUMC
Postbus 9600
2300 RC Leiden

T 071 - 526 57 49
vrienden@lumc.nl

IBAN NL40INGB0007522135
RSIN 856611098

Hartelijk dank voor uw steun!