Nalaten

Ook na uw leven projecten voor de patiƫnten van het LUMC mogelijk maken? Dit kan door uw wensen vast te leggen in uw testament. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit te regelen. We helpen u graag om ervoor te zorgen dat alles geregeld is zoals u dat wenst. Mocht u aan een specifiek doel of project na willen laten neem dan contact met ons op dan nemen we de mogelijkheden hiervoor met u door. De LUMC Vrienden Stichting heeft een ANBI status wat betekend dat er geen schenk- of erfbelasting betaald hoeft te worden.

Erfstelling

Bij een erfstelling benoemt u de LUMC Vrienden Stichting tot (mede)erfgenaam. Hierbij  ontvangt de Stichting percentage van uw nalatenschap. Hoe hoog dat percentage is, bepaalt u zelf. U kunt de LUMC Vrienden Stichting erfgenaam maken naast uw kinderen of andere personen, of tot enige erfgenaam benoemen.

Legaat

Met een legaat laat u een vastgesteld geldbedrag, een voorwerp of (onroerend) goed  - bijvoorbeeld een kunstwerk, collectie, huis of aandelenportefeuille - na aan een persoon of organisatie. Met een legaat aan de LUMC Vrienden Stichting legt u dus heel precies vast wat de Stichting van u ontvangt. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.