Dhr. dr. J.N. Bouwes Bavinck

Dermatoloog

Vakgebied(en)


Introductie

Jan Nico Bouwes Bavinck studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Hij volgde zijn opleiding tot dermatoloog hier in het LUMC en promoveerde in 1992 cum laude op het onderwerp ‘Risk of skin cancer in renal-transplant recipients’ (promotores prof. dr. B.J. Vermeer, prof. dr. J.P. Vandenbroucke en dr. F.H.J. Claas).

Sinds 1993 is hij staflid op de afdeling Huidziekten en van 1998 – 2010 was hij werkzaam als chef de clinique en vanaf 2010 is hij werkzaam als hoofd van de licht en laser unit.

Hij superviseert een speciale polikliniek voor huidproblemen na orgaantransplantatie op dinsdagmorgen en hij is vanaf 2008 president van SCOPE (Skin Care in Organ Transplant Recipients Europe, www.scopenetwork.org/).

Zijn klinische belangstelling gaat onder andere uit naar oorzaken en behandeling van huidkanker bij transplantatiepatiënten. Daarnaast is hij geïnteresseerd in ernstige huidafwijkingen na gebruik van geneesmiddelen (SCAR: regiscar.uni-freiburg.de/index.html) en in dermato-epidemiologie (eden.dermis.net/content/e02eden/e01aims/e01programm/index_ger.html).


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Postbus 9600
2300 RC Leiden