Vanessa Lugthart, managementassistent

Toen Vanessa Lugthart in 2005 als patiënt in het LUMC werd opgenomen, was ze onder de indruk van de gastvrijheid en vakkundigheid van het personeel. “Het leek me fantastisch als ik, op mijn eigen manier, ook een steentje hieraan kon bijdragen.” En die kans kreeg ze! Zo’n twee jaar later zag ze de vacature van managementassistent HRM in het LUMC en twijfelde geen moment. Inmiddels is Vanessa hét aanspreekpunt voor deze afdeling en heeft ze de functie volledig eigen gemaakt.

Het ontzorgen van de afdeling
De term managementassistent is dan ook veel te beperkt voor wat Vanessa allemaal doet. Van het ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden van onze directeur HRM, tot het geven van trainingen over verbetertrajecten en de projectleiding van het nieuwe huisvestingsplan. “Mijn primaire doel is het ontzorgen van de afdeling en ervoor zorgen dat iedereen goed kan werken. Geef de inhoud van een project aan mij aan ik werk het uit tot een visueel aantrekkelijk en goedlopend stuk. Daarbij hou ik de deadlines en de planning in de gaten en zorg ik ervoor dat alles op tijd aangeleverd wordt.”

Geen afwachtend type
En ondanks dat Vanessa niet zelf met patiënten werkt, vergeet ze hier nooit waar ze het voor doet: “We hebben allemaal ons eigen vakgebied, maar samen maken we één LUMC. Mijn talenten liggen op het gebied van planning en organisatie, het uitzoeken en delen van informatie en constant vooruitdenken.” Voor deze functie moet je dan ook geen afwachtend type zijn: “Je merkt het meteen dat je collega’s jouw kennis en tips waarderen. Dat motiveert mij ook zeker om steeds door te leren en mezelf verder te blijven ontwikkelen.”

Het verbeteren van het proces
Zo heeft de ambitieuze Vanessa verschillende trainingen gevolgd op het gebied van ‘LEAN’, een cursus waarbij de focus ligt op het verbeteren van werkprocessen en efficiënter werken. “Dit is een training die ik graag wilde doen. Ik heb nu ook een plan voor mezelf geschreven waarin staat wat ik de komende tijd wil verbeteren. Denk hierbij aan het beter vindbaar maken van alle verschillende mappen en informatie, zodat iedereen sneller kan werken. Van processen verbeteren en mijn collega’s helpen word ik echt gelukkig. En dat is wat ik hier in het LUMC kan doen.”

Je eigen werkgeluk
In een opmerking zoals ‘het is maar een secretaresse’ kan Vanessa zich dan ook totaal niet vinden: “Over ondersteunende functies wordt nog wel eens neerbuigend gesproken, maar zo zie ik dat totaal niet. Een manager is ook niet alleen, het gaat altijd om een samenwerking van het gehele team.” Bovendien ben je volgens Vanessa grotendeels zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk. Gelukkig biedt het LUMC haar genoeg mogelijkheden. “Je krijgt hier echt de kans om zelf dingen op te pakken die je interesseren. Bovendien zijn functies zoals die van secretaresse of managementassistent heel anders dan vroeger. Je stuurt niet alleen planningen rond en maakt de notulen, maar je fungeert ook als sparringpartner. Jouw inzichten worden op prijs gesteld en dat maakt het werk hier heel lonend.”

Are you my next colleague?

Check out our vacancies  and apply for your next job!