Boeken

Boeken kunt u opzoeken in de Catalogus; als u in de Walaeus Bibliotheek zelf bent kunt u ook in de kast boeken op onderwerp opzoeken. De boeken zijn geplaatst volgens de indeling van de National Library of Medicine (NLM).
Links op de balie vindt u een gedrukte versie van deze classificatie. 

Boeken uit de Walaeus Bibliotheek kunnen op vertoon van een geldige LU-Card worden geleend. Een LU-Card is de lenerspas van de Universitaire Bibliotheken Leiden.
Deze passen kunnen voor u gemaakt worden op vertoon van de LUMC-badge of een geldig legitimatiebewijs. Voor (o.a.) medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden en van het LUMC is deze pas gratis, voor anderen zijn de kosten € 30,- per jaar.

Meer informatie over deze LU-Card kunt u hier nalezen: https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl/bezoek-en-gebruik/toegang/bezoeken

Boeken die u leent bij de Walaeus Bibliotheek mag u drie weken houden. Voor een student wordt een boek automatisch verlengd tot een periode van 3 maanden, voor een medewerker is dit 1 jaar. Wanneer een door u geleend boek door iemand anders is gereserveerd, is het de bedoeling dat u het betreffende boek snel komt inleveren. 

Niet uitgeleend worden: losbladige werken, handboeken, studieboeken, boeken voorzien van een gele band en woordenboeken.

Geleende boeken mogen niet naar het buitenland worden meegenomen.
 

Meer informatie over het uitleenbeleid: https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl/bezoek-en-gebruik/lenen

Zie ook de Walaeus Wegwijzer woordenboeken.