De Walaeus Bibliotheek is vanwege het coronavirus gedeeltelijk GESLOTEN, voorlopig t/m 6 april

Fysieke toegang & boekleverantie

In verband met het corona-virus is de Walaeus Bibliotheek gesloten voor studenten, LUMC-medewerkers en publiek. Ook de “treincoupées” in de gang naar de bibliotheek zijn buiten gebruik.

De leverantie van bibliotheekmateriaal (boeken en tijdschriften) aan gebruikers wordt zoveel mogelijk gecontinueerd:

 • U kunt via de UBL-catalogusmateriaal uit de Walaeus Bibliotheek aanvragen. Dit materiaal kan worden afgehaald  bij de balie van de Walaeus Bibliotheek van maandag t/m vrijdag tussen 11:00 en 15:00 uur. Bel bij de ingang van de bibliotheek 071-5263890 en er wordt voor u opengedaan.
 • U kunt via de UBL-catalogus ook materiaal uit andere UBL-bibliotheken aanvragen.
 • Alle materialen (ook die van de Walaeus Bibliotheek) kunnen ook worden geleverd in één van de vier boeklockersystemen van de UBL. Via de catalogus maakt u zelf de keuze waar u dit materiaal komt ophalen. De boeklockers zijn beschikbaar op vier locaties: in de UB, in de bibliotheken Sociale Wetenschappen en Wijnhaven, en in het Van Steenis. Boeken uit deze lockers kunnen worden opgehaald tijdens de openingstijden van deze gebouwen. De UB is voor deze specifieke functie tijdens werkdagen en in het weekend van 09.00 tot 19.00 uur geopend. U kunt tevens uw boeken terugbrengen op één deze vier locaties.
 • Er kunnen geen boeken meer worden aangevraagd via het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) omdat de meeste openbare en andere bibliotheken gesloten zijn.

Digitale toegang
 • De digitale dienstverlening is normaal beschikbaar. Toegang tot digitale wetenschappelijke informatie via de bibliotheek-systemen blijft mogelijk.
 • Voor vragen over de medische informatie kunt u de balie van de Walaeus Bibliotheek bereiken via telefoonnummer 071-5263890, op ma t/m vrij van 11:00 tot 15:00 uur.
 • Voor niet-medische bibliotheek- en informatievragen kunt u zich wenden tot de Universitaire Bibliotheken Leiden. Zie de speciale pagina over de UBL-dienstverlening in verband met het coronavirus
 • De medische informatiespecialisten zijn te bereiken via hun persoonlijke e-mail:
  Claudia Pees
  José Plevier
  Jan Schoones