Jelgersmalezingen


Prof. dr. G. Jelgersma was van 1899-1930 de eerste hoogleraar psychiatrie in Leiden. Hij heeft grote bijdragen geleverd aan de Nederlandse psychiatrie in het algemeen en de Leidse psychiatrie in het bijzonder. Daarom draagt deze serie wetenschappelijke bijeenkomsten zijn naam.

Elke 2e dinsdag van de maand, 16.15-17.30u 16.15-17.00/17.15u lezing, resterende tijd vragen en discussie

Lezingen:

2020

Geachte genodigden voor de Jelgersmalezing,

 In verband met alle anti-coronamaatregelen verandert de wereld en ook wij passen ons daaraan aan. Vanaf het voorjaar 2020 hebben we de Jelgersmalezingen helaas moeten afzeggen. Vanaf september kunnen we ze gelukkig weer op een aangepaste wijze vervolgen, met fysieke aanwezigheid en online. Concreet betekent dat dat de lezing live gegeven wordt in een grote collegezaal van het LUMC. Hierbij kunnen ruim 60 personen op 1,5 m afstand in de zaal aanwezig zijn, en belangstellende kunnen meedoen via Zoom. In beide gevallen vragen we je om je op te geven via onderstaande link. Hierbij kun je aangeven of je fysiek aanwezig wilt zijn, of via Zoom. De Jelgersmalezingen blijven geaccrediteerd. Hiervoor blijft het invullen van het evaluatieformulier noodzakelijk. Conform de accreditatieregels van de beroepsverenigingen zal daarnaast voor de mensen die de lezing via Zoom volgen ook het inloggen geregistreerd worden evenals de duur daarvan.

We hopen van harte dat op deze manier iedereen weer kan deelnemen aan deze bij- en nascholingsactiviteit.

Voor opgeven voor de eerstvolgende Jelgersmalezing: zie onderstaande link.

Bij vragen graag contact met secr. Alice Meijer, e-mail:  a.j.m.meijer@lumc.nl .

RSVP Jelgersmalezing 8 september 2020


Inloop vanaf 16.00u, start lezing 16.15u
Adres van evenement: LUMC, collegezaal 1, route 768

Formulier invullen

8 december

Spreker: Prof.dr. Arnoud Arntz, psycholoog Universiteit van Amsterdam

Titel: Borderline persoonlijkheidsstoornis; nieuwe ontwikkelingen in de behandeling.

Abstract: De behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis heeft de afgelopen 30 jaar een opmerkelijke verandering ondergaan. Waar meer dan 30 jaar geleden deze persoonlijkheidsstoornis meestal als onbehandelbaar werd gezien, zijn de huidige inzichten een stuk optimistischer. Wel zijn specialistische psychotherapieën geïndiceerd. In deze lezing zal worden ingegaan op de redenen waarom onze inzichten zo veranderd zijn, en wat recent onderzoek laat zien over de effecten van moderne behandelingen. Daarbij wordt ook ingegaan op de mogelijkheid en timing van trauma behandeling bij borderline persoonlijkheidsstoornis.

Om accreditatie punten te krijgen is het belangrijk dat je: 

  • Aanmeld via bovenstaande link
  • uiteraard inlogt op de dag zelf
  • je inlognaam duidelijk herkenbaar is

 Join Zoom Meeting Jelgersmalezing 8-12-2020

https://us02web.zoom.us/j/87811177298?pwd=TnRQYnpnSE1waXp1SXFZQ2VONmV4UT09

Meeting ID: 878 1117 7298

Passcode: 460527