Patiëntenzorg

Polikliniek Psycho-oncologie

Wat doet deze polikliniek?

De polikliniek Psycho-oncologie biedt specialistische psychologische zorg aan (jong)volwassen oncologiepatiënten met ernstige psychische klachten en problemen. 

De psychologen van de polikliniek Psycho-oncologie zijn beschikbaar voor alle somatische afdelingen binnen het LUMC Oncologie Centrum en leveren zorg aan patiënten met alle tumorsoorten en in alle fasen van het ziekteproces. Na verwijzing naar de psycholoog vindt psychodiagnostiek plaats en zal er een behandeladvies volgen. Dit advies wordt afgestemd op de aard en ernst van de problematiek, fase van het behandeltraject, woonafstand van de patiënt en wensen van de patiënt. 

De psychologische behandelingen die gegeven worden binnen het LUMC Oncologie Centrum zijn evidence based en conform geldende richtlijnen. Een breed scala aan behandelingen wordt aangeboden, zoals cognitieve gedragstherapie, traumabehandeling (EMDR), relatietherapie, kortdurende psychotherapie. De behandelingen zijn gericht op een breed scala aan psychische problemen, zoals stagnatie in de aanpassing, angst-, stemmings- en stressstoornissen en relatie- en vermoeidheidsproblemen.

Daarnaast zijn de psychologen van het LUMC Oncologie Centrum betrokken bij het multidisciplinair psychosociaal zorgpad, de AYA-zorg (adolescenten en jongvolwassenen) en het Palliatief Advies Team. 

Welke psychologen zijn verbonden aan deze polikliniek?

Dr. Chris Hinnen, Klinisch Psycholoog/psychotherapeut

Aandachtsgebieden: emotionele problematiek, relatieproblematiek, vermoeidheid en slaapproblemen


Drs. Jony Bruin, GZ-psycholoog in opleiding tot specialist
Drs. Rita Verhoeff-Jahja, GZ-psycholoog in opleiding tot specialist

Zij werkt vanuit een cognitief gedragstherapeutisch referentiekader en heeft zich geregistreerd als EMDR-therapeut, ACT-therapeut en medische hypnotherapeut.


Drs. Bart Plooij, psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog

Aandachtsgebied: revalidatie, pijn en vermoeidheidsklachten  

              


Contact

Psycho-Oncologie LUMC
Poortgebouw Zuid, 4de etage
Patientenzorg: 071 - 526 80 32
Intercollegiaal overleg (intern): 96837