Patiëntenzorg

Polikliniek Psycho-oncologie

Wat doet deze polikliniek?

De polikliniek Psycho-oncologie biedt specialistische psychologische zorg aan (jong)volwassen oncologiepatiënten met ernstige psychische klachten en problemen en hun naasten. 

De psychologen van de polikliniek Psycho-oncologie zijn beschikbaar voor alle somatische afdelingen binnen het LUMC Oncologie Centrum en leveren zorg aan patiënten met alle tumorsoorten en in alle fasen van het ziekteproces. Na verwijzing naar de psycholoog vindt psychodiagnostiek plaats en zal er een behandeladvies volgen. Dit advies wordt afgestemd op de aard en ernst van de problematiek, fase van het behandeltraject, woonafstand van de patiënt en wensen van de patiënt. 

De psychologische behandelingen die gegeven worden binnen het LUMC Oncologie Centrum zijn evidence based en conform geldende richtlijnen. Een breed scala aan behandelingen wordt aangeboden, zoals cognitieve gedragstherapie, traumabehandeling (EMDR), relatietherapie, kortdurende psychotherapie. De behandelingen zijn gericht op een breed scala aan psychische problemen, zoals stagnatie in de aanpassing, angst-, stemmings- en stressstoornissen en relatie- en vermoeidheidsproblemen.

Daarnaast zijn de psychologen van het LUMC Oncologie Centrum betrokken bij het multidisciplinair psychosociaal zorgpad, de AYA-zorg (adolescenten en jongvolwassenen) en het Palliatief Advies Team. 

Welke psychologen zijn verbonden aan deze polikliniek?

Dr. Chris Hinnen, Klinisch Psycholoog/psychotherapeut
Aandachtsgebieden: emotionele, verwerkings- en relationele problematiek ten tijde van en na antikankerbehandeling. Hij is afdelingshoofd psycho-oncologie, klinisch psycholoog en psychotherapeut en opgenomen in het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychsociale Oncologie (NVPO).     

Drs. Jony Bruin, Klinisch Psycholoog/psychotherapeut
Aandachtsgebied: angst (voor terugkeer van ziekte) en trauma gerelateerde problematiek na kanker. Zij is geregistreerd EMDR-therapeut en VGCt supervisor en opgenomen in het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO).

Drs. Lotte Gransier, GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut
Aandachtsgebieden: behandeling van psychologische problematiek rondom kanker en oncologische behandeling, waaronder ook seksuele problemen. Lotte is lid van de VGCt en opgenomen in het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO).

Drs. Sanne de Bie, GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut
Aandachtsgebieden: behandeling van psychologische problematiek rondom kanker en oncologische behandeling, waaronder verwerkingsproblematiek, trauma en relatieproblemen. Sanne is lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en opgenomen in het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO)

Contact
Psycho-Oncologie LUMC
Poortgebouw Zuid, 1e etage
Patiëntenzorg: 071 - 526 35 23
Intercollegiaal overleg (intern): 96837