Cursus Klinische Epidemiologie op Schiermonnikoog

Elk jaar organiseert de afdeling Klinische Epidemiologie van het LUMC, in samenwerking met de Boerhaave Nascholing, de cursus "Klinische Epidemiologie op Schiermonnikoog".

Foto website Schier 2015 

Eerstvolgende editie: zondag 10 t/m vrijdag 15 februari 2019


Inhoud

Deze cursus is bedoeld voor hen die betrokken zijn bij patiëntgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek. Dit kunnen zowel klinisch werkzame artsen, assistent-geneeskundigen, maar ook specialisten en onderzoekers in opleiding (AIO’s en OIO’s) zijn. De cursus richt zich met name op observationeel onderzoek. 

Doel van deze intensieve cursus is de deelnemers in één week tijd de basisprincipes van epidemiologisch onderzoek bij te brengen die nodig zijn bij het opzetten, uitvoeren, analyseren en interpreteren van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Hierbij zal voortdurend theorie afgewisseld worden met oefeningen, zodat de deelnemers de gangbare epidemiologische analysemethoden aanleren, met potlood en papier en ondersteund door computerdemonstraties.

De cursus wordt gegeven in het Nederlands.

Doelgroep

Klinisch werkzame artsen, assistent-geneeskundigen, specialisten en onderzoekers in opleiding (AIO’s en OIO’s) 

Inschrijving

De inschrijving voor de editie 2018 is gesloten. Op 1 september 2018 start op deze webpagina de inschrijving voor de editie 2019. 

Uitgebreide cursusinformatie voor de editie 2018 is te vinden in de cursusfolder 2018

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de cursuscoördinator: 

Yvonne Souverein y.souverein@lumc.nl