Epidemiologie-track voor Honoursstudenten

Binnen het Honours Bachelor programma voor studenten Geneeskunde verzorgt de afdeling Klinische Epidemiologie de "Epidemiologie-track".

Deze track bestaat uit een vijftal cursussen voor studenten die goed klinisch onderzoek willen leren doen. Naast klinische voorbeelden wordt met name aandacht besteed aan de methodologie. Een van deze cursussen is de jaarlijkse Masterclass Klinisch Onderzoek en  Epidemiologie in Noordwijk, geïnspireerd op de cursus op Schiermonnikoog. Daarnaast bieden wij deze studenten de gelegenheid stage te lopen op onze afdeling.

De epidemiologie-track wordt gecoördineerd door Dr Astrid. van Hylckama Vlieg.

Masterclass Klinisch Onderzoek en Epidemiologie

De cursus is bestemd voor studenten die meer willen weten over patiëntgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek. Dit kunnen zowel studenten geneeskunde als biomedische wetenschappen zijn (in principe derdejaars en ouder). Ervaring met het doen van wetenschappelijk onderzoek is niet vereist, maar wel een pré. De masterclass telt mee (3 ects) voor het Honours programma (alle tracks), het master-plus traject Klinisch onderzoek/Epidemiologie (geneeskunde) of de Epi-track (Biomedische Wetenschappen), maar kan ook los daarvan worden gevolgd.

De data voor de eerstvolgende editie zijn bekend: 25-27 januari en 15-17 februari 2024. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij de secretaresse van Prof. dr F.W. Dekker: Tamara Wienen-Groen (thmcwienen@lumc.nl).