Nierpatiëntenorganisaties

De Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) is een vereniging voor en door mensen met een gestoorde nierfunctie of mensen die een niertransplantatie hebben ondergaan. De vereniging werkt voor patiënten, voor hun ouders en voor hun partners. Daarnaast geeft de Nierpatiënten Vereniging Nederland ondersteuning aan zelfstandige, regionale dialyseverenigingen.

Onze nierpatiëntenvereniging heet Diavaria. Diavaria organiseert onder andere kookmiddagen en themamiddagen, de activiteiten zijn gericht op informatie, voorlichting, ontspanning, contactbevordering, vergroting van eigen mogelijkheden, uitwisseling van kennis en ervaringen. 

De Nierstichting is een stichting die zich inzet voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten, een betere kwalieit van leven en betere en effectievere behandelmethoden voor nierpatiënten. Zij geven daarop diverse manieren invulling aan. Zo investeren zij in wetenschappelijk onderzoek en maken zich sterk voor een blijvende oplossing voor de lange wachttijden voor donornieren en geven financiële en sociale hulp aan nierpatiënten. 

De Vasculitis Stichting (VAS) is de patiëntenorganisatie van, voor en door mensen met een primaire vasculitis. De VAS verstrekt informatie, bevordert het lotgenotencontact en zet zich in voor de belangenbehartiging van patiënten met een primaire vasculitis. De VAS informeert niet alleen patiënten maar ook hun naaste omgeving en beroepsgroepen in de zorg.

De vereniging voor patiënten met een auto immuun ziekte (NVLE) is een landelijke vereniging voor lupus, APS, sclerodermie en MCTD patiënten. De NVLE is opgericht in 1980. Het is een vereniging met een algemeen bestuur en in iedere provincie contactpersonen.