Verpleegafdelingen

Overzicht verpleegafdelingen

De verpleegafdelingen bevinden zich op diverse locaties in het hoofdgebouw (gebouw 1). In de centrale hal vindt u verwijsborden naar de verpleegafdelingen.

Komt u naar het LUMC? Vul eerst de COVID-vragenlijst in!

Bij de hoofdingang van het LUMC vragen we naar uw ingevulde COVID-vragenlijst. Vul deze voor uw bezoek in en neem hem mee.

 

Bent u patiënt? Er staat een vragenlijst voor u klaar in mijnLUMC. U kunt hem daar invullen. Open mijnLUMC vast op uw smartphone als u op de dag van uw afspraak bij de hoofdingang komt. We kunnen dan gelijk de vragenlijst bekijken. Heeft u geen smartphone? Print de vragenlijst dan uit vanaf uw computer of maak een screenshot of foto. 

Bent u bezoeker? Vul de vragenlijst in en print hem uit of maak een screenshot of foto. Houd de lijst bij de hand als u bij de hoofdingang komt.  

 

De vragenlijst is slechts 48 uur geldig. Vul hem dus pas vlak voor uw komst naar het LUMC in. Als u geen ingevulde COVID-vragenlijst bij u heeft, helpen we u bij de hoofdingang verder. Het duurt dan mogelijk wel wat langer voordat u het LUMC binnen kunt gaan. Lees ook de overige belangrijke informatie voordat u naar het LUMC komt.

Aangepaste bezoekersregeling verpleegafdelingen

In verband met het coronavirus kunt u alleen op afspraak op bezoek bij een opgenomen patiënt. Een aangewezen contactpersoon van de patiënt maakt de afspraak met het secretariaat van de afdeling. Voor bezoek gelden de volgende regels: 

  • Er mogen per dag maximaal 2 volwassen bezoekers en 1 kind onder de 13 jaar langskomen bij een opgenomen patiënt.
  • Bezoektijden: tussen 14:00 – 20.00 uur. Let op, afdelingen kunnen deze tijdspanne versmallen, indien de patiëntenzorg daarom vraagt
  • Een bezoek duurt in principe niet langer dan een uur
  • Geen bezoek bij COVID-klachten
  • Neem de bevestiging van de bezoekafspraak mee naar de screening bij de ingang
  • Kom niet eerder dan op de afgesproken tijd naar het LUMC
  • Op sommige afdelingen, zoals de Intensive Care, gelden afwijkende bezoektijden. Tijdens het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd

Bij patiënten die in het LUMC liggen met een (mogelijke) coronavirusinfectie (COVID-19) is het slechts beperkt mogelijk om op bezoek te komen. Dit gaat altijd in overleg met de afdeling. Ook ontvangt u informatie over de aanvullende procedures.

We beschikken ook over een LUMC App waarmee u makkelijk uw locatie kunt vinden. Ook is er een routekaart om snel uw weg te vinden in het LUMC-hoofdgebouw.


Verpleegafdeling Acute Opname Afdeling
Verpleegafdeling Chirurgie 1 (Oncologische chirurgie, Gastro-intestinale chirurgie)
Verpleegafdeling Chirurgie 2 (Algemene Chirurgie, Ongevalschirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Urologie, Vaatchirurgie)
Verpleegafdeling Dagbehandeling
GeboorteHuis Leiden (Verloskunde)
Verpleegafdeling Hartziekten
LUMC Oncologie Centrum Klinisch - Hematologie (LOKH)
Verpleegafdeling Intensive Care volwassenen (Unit 1 en Unit 2, Unit 3 en Unit 4 en Medium Care)
Verpleegafdeling Intensive Care kinderen
Verpleegafdeling Interne Geneeskunde (Algemene Interne Geneeskunde, Reumatologie, Maag-, Darm- en Leverziekten, Nierziekten, Endocrinologie en stofwisselingsziekten, Infectieziekten)
Verpleegafdeling KOHG (Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Mondziekten en Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde, Huidziekten en Gynaecologie)
LUMC Oncologie Centrum Klinisch- Electieve oncologische zorg en Nucleaire Geneeskunde (LOKE)
Verpleegafdeling Neonatologie
Verpleegafdeling Neurologie, Neurochirurgie, Neuro Care en Psychiatrie (VNNP)
LUMC Oncologie Centrum Klinisch- Langverblijf Oncologie, Hematologie, Oncologische Maag-, Darm- en Leverziekten, Longziekten (LOKL)
Verpleegafdeling Opname en Herstel Afdeling
Verpleegafdeling Thorax-chirurgie
Verloskunde (GeboorteHuis Leiden) 
Verpleegafdeling Transplantatie Centrum
Verpleegafdelingen Willem-Alexander Kinderziekenhuis (Bos en Strand)