Bezoekersrichtlijnen voor veilige zorg

Om de veiligheid van onze patiënten en bezoekers te waarborgen, gelden er enkele algemene richtlijnen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hieronder vindt u de informatie die voor u van toepassing is. Lees deze informatie goed door voordat u naar het LUMC komt. Dan weet u wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek.

Het kabinet heeft besloten om de resterende coronamaatregelen landelijk los te laten. Het LUMC heeft daarop besloten om ook te versoepelen. Toch verdwijnen niet alle maatregelen. Voor de veiligheid van onze meest kwetsbare patiënten, gaan we over op algemene richtlijnen. Hiermee kunnen we deze groep zo goed mogelijk beschermen tegen luchtweginfecties.

Versoepelingen en richtlijnen voor bezoekers

De belangrijkste versoepeling is dat de bezoekersregeling van twee bezoekers per bezoek aan een patiënt, vervalt. Ook kunt u weer een begeleider meenemen naar uw afspraak.

De volgende maatregelen blijven van kracht:

  • We schudden geen handen in het LUMC.
  • Indien gewenst kunt u een mondneusmasker krijgen bij de hoofdingang.
  • Heeft u (lichte) klachten tijdens uw bezoek aan een polikliniek, houd dan zoveel mogelijk afstand en draag een mondneusmasker. Deze kunt u bij de hoofdingang of op de afdeling krijgen.
  • Onze zorgprofessionals dragen ook een mondneusmasker bij (lichte) klachten.
  • In de gebouwen van het LUMC blijven handalcoholdispensers beschikbaar om uw handen te desinfecteren.