Sander Slierings, projectleider Infra

Rennen, vliegen, veel reistijd, overuren en een enorme werkdruk: Sander Slierings was zijn baan als projectleider bij een commercieel gas- en oliebedrijf helemaal zat. Twee jaar geleden solliciteerde hij daarom als senior projectleider op de afdeling Infra- Gebouw- en Installatiebeheer bij het LUMC. “De balans tussen werk en privé was ik helemaal kwijt. Uiteraard werken we hier ook hard, maar die balans heb ik gelukkig weer helemaal terug.”

Toen Sander bij ons begon, bestond zijn functie nog niet. “Er was behoefte aan meer aandacht voor kwaliteit en beheer. Dat is dan ook mijn focusgebied. Daarnaast begeleid ik verschillende projecten.” Zoals bijvoorbeeld het vervangen van de parkeerinstallatie. “Denk hierbij aan de slagbomen, betaalautomaten en de camera’s die de kentekens registreren. Eigenlijk alle onderdelen van de garage die het parkeren zo makkelijk mogelijk moeten maken voor de patiënten, bezoekers en medewerkers.”

Snel handelen
De storing bij de slagbomen is een goed voorbeeld van een melding die bij Sander binnenkomt, hoewel die eerst wordt gemeld bij de storingsdienst. Als de storingsdienst het zelf kan oplossen is er voor Sander niets aan de hand, maar blijkt het lastiger, dan komt de melding op zijn afdeling binnen. “Alle apparaten zijn aangesloten op het Gebouw Beheer Systeem (GBS), zoals de koelkasten waar medicijnen en monsters in worden bewaard. Zodra er ergens een alarm binnenkomt, moeten wij snel handelen. Een van onze medewerkers gaat erop af en zorgt dat de storing zo snel mogelijk wordt verholpen.”

Het vormgeven van de visie
Het is dan ook niet altijd onze projectleider zelf die naar de storingen toe gaat. “Ik loop gemiddeld twintig procent van de dag in het gebouw en de overige tijd zit ik achter mijn bureau. Ik vind het ook belangrijk dat onze processen voor alle medewerkers duidelijk zijn. Daarom zorg ik ervoor dat zoveel mogelijk visueel gemaakt wordt en dat er duidelijke handboeken geschreven zijn.” En een duidelijke visie mag ook niet ontbreken. “Het is interessant om na te denken over de toekomst van je afdeling. Waar gaan we naartoe? Hoe ziet de afdeling er over vijf jaar uit?” Maar ook nieuwe technologische snufjes kunnen voor Sander interessant zijn. “Alles wordt tegenwoordig ‘Smart’, denk bijvoorbeeld aan de slimme thermostaat. Deze technologische ontwikkeling heeft ook invloed op de systemen binnen het ziekenhuis. Ik weeg de voor- en nadelen af en kijk hoe we hiervan kunnen profiteren." 

Alles is hier goed geregeld
Maar het zijn niet alleen zijn werkzaamheden die hem zo verbinden aan het LUMC. Het hele plaatje klopt voor hem. Zo beschrijft hij de sfeer in het team als ‘familiair’ en zijn de arbeidsvoorwaarden prima: “Alles is hier goed geregeld. Misschien dat je in een commercieel bedrijf meer kan verdienen, maar ik realiseer me sinds ik hier werk pas hoe belangrijk de rest is. Je krijgt hier veel vrijheid en ik werk nu 36 uur per week, verdeeld over vier dagen. Bij mijn vorige werkgever was dat echt geen optie. Bovendien stap ik hier na werk op de fiets en ben ik in tien minuten thuis. Dit is echt een veel betere balans. Deze functie sluit precies aan bij wat ik wil.”

Are you my next colleague?

Check out our vacancies  and apply for your next job!