Leidse studenten krijgen gouden beoordeling in Boston

30 oktober 2018• NIEUWSBERICHT

Het Leidse studententeam Vijftig Tinten Stress heeft hoge ogen gegooid tijdens de International Genetically Engineered Machine’ (iGEM)- competitie in het Hynes Convention Centre in Boston. De studenten werden in de categorieën Best Model en Best Therapeutics project als beste beoordeeld.

In de categorie Best Model staat het theoretische aspect van het project centraal, voordat deze is toegepast in de praktijk. Bij Best Therapeutics project wordt juist gekeken hoe synthetische biologie kan worden ingezet om medische behandelingen te verbeteren. Naast de twee eerste prijzen werd het Leidse project ook genomineerd voor Best Wiki, Best Entrepreneurship, Best Human Practices and Best Part Collection. 

"Dit is bizar", vertelt student Biomedische wetenschappen Laurens ter Haar.  "We zijn ooit begonnen met het doel om een gouden medaille te winnen, dat was namelijk al een hele uitdaging. Om nu met zulke mooie prijzen naar huis te gaan is daarom erg onwerkelijk." 

Internationale competitie

iGem is een internationale biologiewedstrijd waarbij 300 studententeams een maatschappelijk probleem oplossen met genetisch gemodificeerde organismen. De Leidse studenten zijn voor hun project op zoek gegaan naar nieuwe methodes om de groeiende antibioticaresistentie tegen te gaan.

Het team van de Universiteit Leiden bestaat uit 13 studenten, waarvan er 4 Biomedische wetenschappen studeren in het LUMC. Alle resultaten van de competitie zijn te bekijken op de website van iGem.

Meer informatie over het Leidse project leest u op de weblog van het studententeam.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.