Chinese delegatie maakt kennis met Leids tuberculose-onderzoek

8 November 2017• PRESSRELEASE

Een delegatie van het Chinese Tuberculosis Control and Prevention-programma bracht op 7 november een bezoek aan het LUMC. Het bezoek werd ontvangen door hoogleraar Infectieziekten Tom Ottenhoff en bijgepraat over het Leidse onderzoek naar tuberculose.

De delegatie bestond uit zeven Chinese hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de directeur van het National Center for Tuberculosis Control and Prevention, prof. Lixia Wang. Decaan Pancras Hogendoorn heette hen namens het LUMC van harte welkom, en benadrukte het belang van samenwerking. 

In een bliksembezoek van twee uur vertelden LUMC’ers prof. Ottenhoff, prof. Sjaak Neefjes, dr. Sandra Arend en prof. Annemieke Geluk over het Leidse onderzoek naar tuberculose, de zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen en de diagnostiek van tuberculose in de kliniek en het veld. Prof. Wang lichtte de rol van haar instituut in China toe.

Mogelijkheden voor samenwerking

Prof. Ottenhof is verheugd met het bezoek: “Heel bijzonder dat deze Chinese delegatie speciaal naar het LUMC kwam om te horen over ons tuberculose-onderzoek. Dat biedt ook nieuwe interessante mogelijkheden om samen te werken, bijvoorbeeld op het gebied van de ontwikkeling van een diagnostische test.”

Het bezoek is onderdeel van een door de KNCV Tuberculosefonds georganiseerde studiereis. Zo bezocht de delegatie ook de GGD’s in Amsterdam en Den Haag.

Stay informed on the latest news of the Leiden University Medical Center, and sign up for our biweekly newsletter or subscribe to our LUMC Magazine.