Patiëntenfolder

Oncologie centrum (klinisch)

In deze folder worden een aantal belangrijke algemene zaken, die verband houden met een opname in het LUMC Oncologie Centrum Klinisch (LOCK), uitgelegd. Met specifieke vragen kunt u altijd terecht bij een van de leden van het behandelend team. De folder is geschreven voor patiënten, partners en familieleden van patiënten die op één van de afdelingen van het LOCK van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) worden opgenomen. Deze folder is een aanvulling op de folder ‘Wegwijs in het LUMC’. Mocht u deze folder nog niet ontvangen hebben, dan kunt u daar bij de verpleegkundige om vragen.

LUMC Oncologie Centrum Klinisch

Het LOCK bestaat uit drie verschillende verpleegafdelingen en een dagbehandelingslocatie in Katwijk a/d Rijn. 

LOKH: LUMC Oncologie Centrum Klinisch Hematologie

C-6-P, routenummer 201 

De afdeling LOKH is een afdeling waar hoofdzakelijk patiënten worden opgenomen die een intensieve hematologische behandeling zoals een stamceltransplantatie ondergaan. De afdeling bestaat uit 22 bedden waarvan 18 eenpersoonskamers en 2 tweepersoonskamers. 

LOKE: LUMC Oncologie Centrum Klinisch Electief 

C-8-P, routenummer 235 

De LOKE is een afdeling gericht op korte geplande behandelingen met chemotherapie of hoog risico medicatie voor de specialismen Oncologie, Hematologie, Longziekten, Reumatologie en Nierziekten. 

De afdeling bestaat uit 22 bedden voor planbare behandelingen. Daarnaast zijn er op deze afdeling 5 bedden voor de Nucleaire Geneeskunde.

LOKW: LUMC Oncologie Centrum Klinisch Wilbert 

De afdeling LOKW is een dagbehandelingslocatie in Katwijk a/d Rijn. Op deze locatie worden diverse behandelingen uitgevoerd, zoals immunotherapie en een flebotomie. 

Deze locatie is open op dinsdag en donderdag. De locatie beschikt over 6 stoelen.   

LOKL: LUMC Oncologie Centrum Klinisch Langverblijf 

C-11-Q, routenummer 266 

Op de afdeling LOKL verlenen wij zorg aan patiënten van de specialismen Hematologie, Oncologie en Longziekten. 

Palliatieve zorgverlening is een belangrijk speerpunt van de afdeling. 

De afdeling bestaat uit 24 bedden, en is verdeeld in 8 tweepersoonskamers en 8 éénpersoonskamers.

Locatie 

interne postcode 

routenummer 

telefoonnummers 

LOKH 

C-06-P 

201 

tel. 071 - 526 3060 

LOKE 

C-08-P 

235 

tel. 071 - 526 3190 

LOKW 

De Wilbert te Katwijk a/d Rijn 

tel. 06 - 1173 8584 

LOKL 

C-11-Q 

266 

tel. 071 - 526 2212 

Post

Als u tijdens uw opname post verwacht, geef dan de naam van de afdeling en de interne postcode aan uw naasten door. Dit zorgt ervoor dat uw post geen vertraging oploopt.

Dagelijks wordt de post voor patiënten rondgebracht. Dit gebeurt niet op een vast tijdstip. 

Behandeling met chemotherapie 

Indien u wordt behandeld met chemotherapie gelden er bepaalde voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het omgaan met de uitscheidingsproducten. Uw verpleegkundige zal hier meer uitleg over geven. Tijdens het toedienen van chemotherapie mag u de afdeling niet verlaten. 

Bewegen 

Fysiotherapeut

De fysiotherapeut komt in overleg met de behandelend arts langs om u te helpen met eventueel noodzakelijke bewegingstherapie. De fysiotherapeut kan samen met u een beweegprogramma samenstellen voor tijdens uw verblijf in het ziekenhuis. 

Sportfaciliteiten 

Op de verschillende afdelingen zijn er sportfaciliteiten aanwezig, bijvoorbeeld een hometrainer. De fysiotherapeut en verpleegkundige op de afdeling kunnen u hier meer over vertellen. 

Ook kunt u  gebruik maken van het beweegprogramma op het LUMC kanaal. 

U wordt verzocht om de sportruimte (afdeling LOKE / LOKL) netjes achter te laten. 

Bezoektijden en regeling 

Voor patiënten die opgenomen zijn geldt de volgende bezoekregeling: 

afdeling LOKH:

  • Van 10.00 – 22.00 uur 
  • Maximaal 2 personen per patiënt tegelijk op de twee persoonskamers. 

afdeling LOKE: 

  • Van 10.00 – 22.00 uur 
  • Bij overnachting: maximaal 2 personen per patiënt tegelijk.
  • Dagbehandeling: maximaal 1 persoon per patiënt

afdeling LOKL: 

  • Van 14.00 -20.00 
  • Maximaal 2 personen per patiënt tegelijk. 

Er kan door de afdeling worden afgeweken door onvoorziene omstandigheden. De secretaresse en verpleegkundige kunnen U hierover informeren. 

I.v.m. de kwetsbaarheid van onze patiënten wordt geadviseerd niet op bezoek te komen als u last heeft van verkoudheid, griep, een infectie of koorts. Wij vragen u pas weer op bezoek te komen als u hersteld bent van deze klachten. 

Aanvullend voor de afdeling LOKH: 

als er in uw omgeving besmettelijke kinderziektes heersen zoals waterpokken, wordt u gevraagd dit zo spoedig mogelijk aan ons te melden. 

Bezoekersmaaltijd

Tijdens uw opname wordt er eten en drinken verstrekt aan u als patiënt. In het dagverblijf of familiekamer is er thee en koffie voor uw bezoek. Voor uw naasten is het mogelijk om een avondmaaltijd te verkrijgen. De servicemedewerker kan u hierover verder informeren. 

Contactpersonen

Uw familie of naaste die als contactpersoon is opgegeven, kan 24 uur per dag de afdeling bellen om te informeren hoe het met u gaat. In verband met privacy redenen kunnen wij geen informatie verstreken aan andere personen. 

Parkeren

Indien u langer dan 4 uur gebruik maakt van de parkeergarage, kunt u een kortingskaart ontvangen bij de secretaresse van de afdeling.

Faciliteiten voor de patiënten 

In alle kamers is een televisie aanwezig. Hiervoor hoeft u geen huur te betalen. In verband met overlast voor de medepatiënten is het op de tweepersoons kamers niet toegestaan de televisies te gebruiken zonder gebruik van een koptelefoon. Bij opname krijgt u een koptelefoon. 

Op alle afdelingen is het mogelijk gratis gebruik te maken van een draadloze internetverbinding (WiFi), LUMC gast. 

Infectiepreventie

Isolatie 

Naar aanleiding van uw behandeling kan het mogelijk zijn dat een bepaalde vorm van isolatie op u van toepassing is. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld het functioneren van uw afweer of het doormaken van een infectie die besmettelijk kan zijn voor anderen. 

Afhankelijk van de soort isolatie gelden er specifieke maatregelen. De verpleegkundige zal u hierover informeren. 

Huishoudelijke dienst 

De huishoudelijke dienst zorgt voor het dagelijkse onderhoud van de kamers. Zij zijn op de hoogte van de hygiënevoorschriften. 

Planten en bloemen 

Bloemen en planten zijn niet toegestaan i.v.m. infectiegevaar. 

Infuus

Voor het uitvoeren van uw behandeling met medicatie of het toedienen van vocht wordt er een infuusnaald geplaatst. Voor sommige patiënten wordt er gekozen voor een andere toedieningsweg (bijv. PICC of PAC). 

Interne overplaatsingen 

De mogelijkheid bestaat dat het om logistieke en/of medische redenen noodzakelijk is om u over te plaatsen naar een andere kamer binnen de afdeling, naar een andere afdeling binnen het LOCK of een andere afdeling binnen het LUMC. Wij informeren u hier tijdig over. 

De artsen van de afdeling bepalen altijd in overleg met de verpleegkundig teamleiding of het medisch gezien verantwoord is dat iemand overgeplaatst wordt. 

Er vindt een medische en verpleegkundige overdracht plaats tussen de afdelingen. Uw behandelend arts blijft betrokken bij uw behandeling. 

Medicatie 

Bij opname en ontslag zal uw medicatie worden geverifieerd door een apothekersassistente of arts / verpleegkundig specialist. 

Wij vragen of u bij opname een actueel medicatieoverzicht en medicijnen die u thuis gebruikt (voor maximaal 2 dagen) mee te nemen. De medicatie die u tijdens de opname gebruikt wordt aan u verstrekt door de verpleegkundige. 

Bij het ontslag ontvangt u van de apothekersassistente een recent medicatieoverzicht. Daarnaast ontvangt u uitleg over inname en bijwerkingen van de medicijnen. 

Opname 

Dag van de klinische opname (alleen bij geplande opnames) 

De dag van de klinische opname is voor veel patiënten een drukke en intensieve dag. Er wordt meestal bloed afgenomen en veelal zijn er verschillende onderzoeken gepland die u diezelfde dag nog moet ondergaan. 

De arts of verpleegkundig specialist komt bij u langs om u te onderzoeken en te informeren over de behandeling.  

De verpleegkundige zal het opnamegesprek met u voeren en u tevens informeren wat u deze dag en de daarop volgende dagen kan verwachten. Verder ontmoet u op de dag van opname de servicemedewerker, de afdelingssecretaresse en indien nodig nog andere zorgverleners. 

Afdelingssecretaresse 

De afdelingssecretaresse heeft een administratieve, ondersteunende functie. Wanneer u komt voor opname, meldt zij u aan in het systeem en informeert  uw verpleegkundige. 

Bij opname zullen er diverse vragen worden gesteld, zoals uw naam en geboortedatum voor de patiëntidentificatie, vragen met betrekking tot BMRO (Bijzonder Resistente Micro-Organismen) of MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus). 

Tijdens uw opname is de afdelingssecretaresse verantwoordelijk voor het maken van afspraken rondom onderzoeken en poliklinische bezoeken. 

Ontslag

Leefregel 

Indien u voor een klinische opname bent geweest ontvangt u bij het ontslag recepten, een medicatieoverzicht, afspraken en een belkaart (alarmsignalen wanneer u contact moet opnemen). Eventueel aangevuld met een brief  voor de huisarts, overdracht bij een externe overplaatsing of een folder met adviezen voor thuis. 

Transferbureau 

Mocht u na uw verblijf in het ziekenhuis aangewezen zijn op hulp van de thuiszorg, tijdelijk herstelplek / revalidatie of een andere instelling dan wordt dit door het transferbureau geregeld. Deze schakel tussen ziekenhuis en andere zorgverlener kan u adviseren en helpen bij de aan te vragen hulp. U kunt pas met ontslag gaan als er een zorggarantie is. 

Overnachten 

Rooming-in 

In sommige situaties is het mogelijk om uw familie of naaste op de kamer of op de afdeling te laten overnachten.  Dit is altijd in overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige en de teamleider van de afdeling. Afspraken hierover worden individueel en per nacht gemaakt, schriftelijk vastgelegd in het patiëntendossier en per dag opnieuw bekeken.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de folder 'Overnachten binnen het LUMC Oncologie Centrum Klinisch'. 

Overnachten in de regio

Via het Patiëntenservicebureau is het mogelijk om met een gereduceerd tarief een pension of hotel te boeken. 

Voorwaarde hiervoor is dat de boeking van de overnachting door een medewerker van het Patiëntenservicebureau gedaan wordt. 

U vindt hierover meer informatie op de website van het LUMC. 

Telefoon: 071 526 2989
E-mail: patientenservicebureau@lumc.nl

Planning (geplande opname) 

Uw opname op de afdeling wordt vooraf ingepland door het planningsbureau. 

De polikliniek secretaresse informeert u  over de datum en tijd van uw opname. Indien uw opname door de polikliniek is bevestigd kunt u deze ook terugvinden in het patiëntportaal ‘mijnLUMC’. 

Op LOKH wordt uw opname ingepland door de stamcel-coördinatoren of de teamleiders van de afdeling. U wordt dan telefonisch, via mail of brief geïnformeerd over uw opname. 

Psychosociale ondersteuning 

Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werker bekijkt samen met u of er een oplossing is voor bepaalde problemen die verband houden met uw opname en/of behandeling. Het kan hierbij gaan om problemen ten aanzien van de financiën, het werk of de thuissituatie.

Ook bij problemen binnen uw relatie of familiekring kan de maatschappelijk werker u ondersteunen. Hij of zij komt langs op uw verzoek. U kunt dit vragen aan de verpleegkundige.

Geestelijk verzorger 

Aan het LUMC is een Dienst Geestelijke Verzorging verbonden. De medewerkers van deze dienst vertegenwoordigen diverse levensbeschouwelijke tradities en zijn beschikbaar voor alle patiënten en hun naasten. De geestelijk verzorger kan u ondersteuning en begeleiding bieden door samen met u stil te staan bij wat u overkomt of bij datgene wat dat bij u oproept. De zorg kan in het ziekenhuis maar ook thuis worden aangeboden.
Indien gewenst kan de geestelijke verzorging gevraagd worden om gedurende de opname bij u langs te komen. Wekelijks kunt u de dienst op zondag op de televisie volgen.

Psycholoog

Het hebben van een ernstige ziekte, zoals kanker en het krijgen van medische onderzoeken en behandelingen is ingrijpend voor u en uw naasten. Soms is de belasting zo groot dat er problemen ontstaan waarvoor psychologische zorg nodig is. Bespreek dit met uw behandelend arts, verpleegkundig specialist of verpleegkundige. Zij kunnen u doorverwijzen naar de afdeling Psycho-Oncologie.

Uw mening telt

Om de kwaliteit van de zorg te verhogen wordt uw mening zeer op prijs gesteld. 

Uw mening geven kan op verschillende manieren: 

Beter Meter

Tijdens of na uw opname ontvangt u informatie over het invullen van een enquête over de zorgverlening op de afdeling. 

‘Wat ik nog wilde zeggen…’ 

Op de afdeling vindt u een ‘Wat ik nog wilde zeggen…’- bus met daarbij een formulier, waarop u  ideeën, verbetervoorstellen en / of klachten kenbaar kunt maken. 

Dit formulier wordt u ook gelijktijdig gegeven met deze folder. 

 Het indienen van een klacht is ook mogelijk via de website van het van het LUMC (zie ook folder: wegwijs in het LUMC) 

Daarnaast kunt u uw mening ook altijd kwijt bij uw verpleegkundige of de teamleiding. 

Voeding 

Diëtist

De diëtist komt in overleg met de behandelend arts langs om u te helpen met voedingsadviezen. 

Extra verstrekkingen 

Op de afdeling kunt u naast de vaste maaltijden, extra verstrekkingen ontvangen. De servicemedewerker kan u hierover informeren. 

Koelkast patiënten 

(afdeling LOKE en LOKL) 

Op de afdeling is er een koelkast aanwezig waar u voedingsmiddelen in kunt bewaren. De locatie van deze koelkast verschilt per afdeling. Uw voedingsmiddelen dient u te voorzien van een naam en datum van openen. Materiaal hiervoor is beschikbaar bij de koelkast. 

Voedingsmiddelen / maaltijden van thuis (afdeling LOKH) 

Na overleg met de servicemedewerker kan het mogelijk zijn om bepaalde voedingsmiddelen of maaltijden van thuis mee te nemen. Hiervoor gelden bepaalde hygiëne-eisen bij het bereiden en bewaren. 

De servicemedewerker kan u hierover informeren. 

In de familiekamer is een koelkast beschikbaar voor voedingsmiddelen van uw bezoek. We vragen deze te voorzien van naam en datum. 

Websites

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende websites:

Belangrijke telefoonnummers 

Polikliniek Oncologie

071 526 3523 

Polikliniek Hematologie 

071 526 3568 

Polikliniek Longziekten

071 526 3742 

Polikliniek Maag-, darm en leverziekten

071 526 3575 

Polikliniek Nucleaire Geneeskunde 

071 526 3480 

Polikliniek Nierziekten 

071 526 3796 

Polikliniek Reumatologie 

071 526 3409 

Diëtetiek     

071 526 3768 

Polikliniek Fysiotherapie

071 526 3457 

Maatschappelijk Werk     

071 526 3040 

Geestelijke Verzorging      

071 526 2740 

Psycho-Oncologie

071 526 3523 

LUMC Oncologie Centrum klinisch Hematologie (LOKH) 

Familiekamer 

Tegenover kamer 36 bevindt zich de familiekamer. In deze ruimte kunt u zitten met uw bezoek, of kunt u contact leggen met andere patiënten. Daar bevindt zich ook de koffieautomaat en een koelkast voor het bezoek. Er ligt wat lectuur, en speelgoed voor kinderen die op bezoek komen. U wordt verzocht om deze kamer opgeruimd achter te laten. 

Camerabewaking 

Op elke patiëntenkamer is een camera aangesloten wat de mogelijkheid biedt tot bewaking van de patiënt wanneer zijn of haar veiligheid niet meer optimaal gewaarborgd kan zijn. De camerabewaking zal nooit gebruikt worden zonder toestemming vooraf van de patiënt en/of diens naasten. 

Het voorkomen en vermijden van infecties 

De ziekte en de behandeling waarvoor u opgenomen wordt, gaat vaak samen met een verminderde weerstand tegen infecties. Om de kans op besmetting door bacteriën, virussen of schimmels zo veel mogelijk te verminderen of te voorkomen worden extra voorzorgsmaatregelen getroffen. U kunt hierbij denken aan extra aandacht voor (persoonlijke) hygiëne, medicijnen, beschermende isolatie, voeding en aanvullende maatregelen voor bezoek.

De verpleegkundige zal u informeren over deze maatregelen en hoe u hieraan mee kunt werken. 

Aanvullende informatie kunt u ook vinden via de website van het LUMC. 

Specialisme Hematologie 

https://www.lumc.nl/over-het-lumc/afdlelingen/hematologie/

Verpleegafdeling Hematologie (LOKH) 

folder: https://www.lumc.nl/patientenzorg/praktisch/patientenfolders/kliniek-hematologie

website: https://www.lumc.nl/patientenzorg/verpleegafdelingen/verpleegafdeling-Hematologie (LOKH) - Oncologie Centrum Klinisch/

Voorlichtingsvideo’s over de afdeling, beschermende isolatie, mondverzorging en chemotherapie 

website: https://www.lumc.nl/patientenzorg/verpleegafdelingen/verpleegafdeling-Hematologie(LOKH) - Oncologie Centrum Klinisch/

Voeding ter preventie van voedselinfecties 

https://www.lumc.nl/patientenzorg/praktisch/patientenfolders/Dietetiek-Voeding-ter-preventie-van-voedselinfecties-bij-verminderde-afweer-bij-de-hematologische-patient

Dagindeling 

Om u een indruk te geven hoe er op de afdeling wordt gewerkt, geven wij u een globale dagindeling. Door omstandigheden kan hiervan afgeweken worden. 

07.30 uur 

Overdracht van nachtdienst naar dagdienst 

06.00-09.00 uur 

Controle vitale functies (o.a. pols, bloeddruk, temperatuur, pijnscore) 

Verstrekken van medicijnen 

Bloedafnames 

08.00-9.00 uur 

Het ontbijt wordt verzorgd door de servicemedewerkers 

09.30 uur 

Overleg met de servicemedewerkers over het samenstellen van de warme maaltijd 

10.00-12.00 uur 

Visite lopen van behandelend arts en aan u toegewezen verpleegkundige. Zij maken met u afspraken over uw behandeling en verzorging 

Gelegenheid voor de persoonlijke verzorging. U wordt vriendelijk verzocht uw persoonlijke bezittingen op te ruimen, zodat de huishoudelijke dienst uw kamer kan schoonmaken in de loop van de dag. Mocht u hier zelf niet toe in staat zijn, dan kan de verpleegkundige u daarbij helpen. 

10.00 uur 

Koffieronde 

12.00-14.00 uur 

De middagmaaltijd (brood) wordt geserveerd door de servicemedewerkers 

14.00 uur 

Controle vitale functies 

14.15 uur 

Theeronde 

15.00 uur 

Overdracht van dagdienst naar avonddienst 

17.45 uur 

De avondmaaltijd (warme maaltijd) wordt geserveerd door de servicemedewerkers 

19.30 

Koffieronde 

20.00 uur 

Controle vitale functies 

22.45 uur 

Overdracht van avonddienst naar nachtdienst 

Tussendoor 

Verstrekken van medicatie. Zo nodig het verzorgen van de PICC, verwisselen van infuussystemen en toedienen van bloedproducten. Al naar gelang van uw situatie kunnen er extra controles/bloedafnames plaatsvinden. Ook kunnen er afspraken gepland zijn met b.v. uw fysiotherapeut, diëtist of maatschappelijk werker. 

Donderdag 

Grote visite Hematologie 

LUMC Oncologie Centrum Klinisch Electief (LOKE) 

Wachtkamer / chillroom 

De wachtkamer is een openbare ruimte en wordt tevens gebruikt als chillroom. Deze ruimte mag door meerdere patiënten dan wel naasten gebruikt worden. U kunt hier zitten met uw bezoek of u kunt contact leggen met andere patiënten. In deze ruimte kan gebruik gemaakt worden van de TV, game console en er zijn meerdere (bord)spellen en tijdschriften aanwezig. 

Ook zijn koffie en thee faciliteiten aanwezig, waar u en uw naasten kosteloos gebruik van kunnen maken. 

U wordt verzocht om de wachtkamer netjes  achter te laten. 

Stilteruimte 

Op de afdeling LOKE bevindt zich een stilteruimte. Hier kunnen gesprekken gevoerd worden met verschillende disciplines of u leest er in een rustige omgeving een goed boek. De ruimte is altijd open. 

Opname 

De afdeling beschikt over verschillende patiëntenkamers. Voor de dagbehandelingen wordt er gebruik gemaakt van twee persoonskamers. 

Afhankelijk van de duur van uw behandeling wordt er gekeken of uw 

behandeling op een behandelstoel of op een bed zal plaatsvinden.  

Voor de opnames met een overnachting(en) wordt er gebruik gemaakt van zowel éénpersoons als tweepersoonskamers. U kunt niet vooraf een voorkeur aangeven. 

Nucleaire Geneeskunde 

Binnen de LOKE bevindt zich de unit voor de Nucleaire Geneeskunde. Deze unit bevat 2 tweepersoonskamers en 1 eenpersoonskamer, en is gescheiden van de verpleegafdeling i.v.m. radioactieve straling. Hier verblijven patiënten in quarantaine na een behandeling met radioactieve stoffen zoals bijvoorbeeld radioactief Jodium.

Websties

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende websites:

  

Dagindeling 

Om u een indruk te geven hoe er op de afdeling wordt gewerkt, geven wij u een globale dagindeling voor de klinische patiënten. 

Door omstandigheden kan hiervan afgeweken worden. 

7:30 uur  

De overdracht van nachtdienst naar dagdienst  

Bloedafname door de prikdienst  

8:00 uur  

Controle vitale functies (temperatuur, pols, bloeddruk, pijnscore) indien nodig 

Verstrekken van medicijnen  

Het ontbijt wordt geserveerd door de servicemedewerker 

8:30-9:30 uur  

Persoonlijke verzorging, indien nodig met hulp van verpleegkundige(n)  

Servicemedewerker loopt langs om samen met u de warme maaltijd voor ‘s avonds samen te stellen  

10:00  

Servicemedewerker loopt langs voor de koffieronde  

10:00-11:00 uur  

Visite lopen van behandelend arts en verpleegkundige. Zij maken met u afspraken over de behandeling.  

11:30-12:30 uur  

Servicemedewerkers loopt langs om de middagmaaltijd te serveren  

Verstrekken van medicatie   

14:00 uur  

Controle vitale functies indien nodig 

14:15 uur  

Servicemedewerker loopt langs voor de koffieronde  

15:00 uur  

De overdracht van dagdienst naar avonddienst  

17:30 uur  

Servicemedewerker serveert avondmaaltijd  

Verstrekken van medicatie   

Toedienen van medicatie via het infuus 

19:30 uur  

Servicemedewerkers loopt langs voor de koffieronde  

20:00-22:00 uur  

Controle vitale functies indien nodig 

Verstrekken van medicatie 

22:45 uur  

Overdracht van avonddienst naar nachtdienst  

Tussendoor  

Indien nodig zijn er meer momenten waarop vitale functies gecontroleerd worden en er medicatie wordt verstrekt dan wel via het infuus gegeven wordt en wordt er op meer momenten zorg verleend. Ook is er doordeweeks overdag ruimte voor afspraken met fysiotherapie, diëtiek, maatschappelijk werk etc. 

Dinsdag 

Grote visite oncologie 

LUMC Oncologie Centrum Klinisch Langverblijf (LOKL) 

Opname 

Op de afdeling kunt u zowel worden opgenomen na een overplaatsing vanaf de AOA (Acute Opname Afdeling) of Intensive Care of voor een geplande opname. 

Chillroom

Op de verpleegafdeling LOKL kan gebruik gemaakt worden van de Chillroom. Deze ruimte is een openbare ruimte en mag  door meerdere patiënten dan wel naasten gebruikt worden. Hier kan gebruik gemaakt worden van de TV, (bord)spellen en tijdschriften.

Hier staat een koffiezetapparaat waar u of uw naasten kosteloos koffie, thee of andere warme dranken uit kan halen.

Ook staan er enkele sport-apparaten zoals een hometrainer en meerdere materialen om mee te trainen. 

U wordt verzocht de Chillroom netjes achter te laten. 

palliatieve zorg

Op de afdeling wordt palliatieve zorg verleend.  Dit is zorg die verleend wordt aan patiënten wanneer er geen genezing van de ziekte meer mogelijk is. 

Het doel van deze zorg is om de kwaliteit van leven te behouden en te verbeteren waar dat mogelijk is. Palliatieve zorg gaat over lichamelijk, sociale, psychische en spirituele behoeften van de patiënt. 

Ook het ondersteunen van naasten is een belangrijk onderdeel. Dit doen wij in samenwerking met het palliatief advies team

Grote visite 

Eén keer per week vindt er een grote visite plaats van de specialismen oncologie, hematologie en longziekten. 

MDO 

Op woensdag middag vindt er een MDO plaats voor de oncologie patiënten. Hier komen meerdere disciplines (fysiotherapeut, diëtist, maatschappelijk werk, psycholoog, transferbureau) samen en kunnen de oncologie-patiënten besproken worden die zijn opgenomen op de afdeling. Op dinsdag kan er aan u gevraagd worden of u punten heeft voor het MDO.

Websites

Voor meer informatie verwijzien wij u naar de volgende websites:

Dagindeling 

Om u een indruk te geven hoe er op de afdeling wordt gewerkt, geven wij u een globale dagindeling. Door omstandigheden kan hiervan afgeweken worden. 

06:00 uur 

Toedienen van medicatie via het infuus 

7:30 uur  

De overdracht van nachtdienst naar dagdienst  

Bloedafname door de prikdienst  

8:00 uur  

Controle vitale functies (temperatuur, pols, bloeddruk, pijnscore)  

Verstrekken van medicijnen  

Toedienen van medicatie via het infuus  

Het ontbijt wordt geserveerd door de servicemedewerker 

8:30-9:30 uur  

Persoonlijke verzorging, indien nodig met hulp van verpleegkundige(n)  

Servicemedewerker loopt langs om samen met u de warme maaltijd voor ‘s avonds samen te stellen  

10:00  

Servicemedewerker loopt langs voor de koffieronde  

10:00-11:00 uur  

Visite lopen van behandelend arts en verpleegkundige. Zij maken met u afspraken over de behandeling.  

11:30-12:30 uur  

Servicemedewerker loopt langs om de middagmaaltijd te serveren  

Verstrekken van medicatie   

Toedienen van medicatie via het infuus 

14:00 uur  

Controle vitale functies  

14:15 uur  

Servicemedewerker loopt langs voor de koffieronde  

15:30 uur  

De overdracht van dagdienst naar avonddienst  

17:30 uur  

Servicemedewerker serveert avondmaaltijd  

Verstrekken van medicatie   

Toedienen van medicatie via het infuus 

19:30 uur  

Servicemedewerker loopt langs voor de koffieronde  

20:00-22:00 uur  

Controle vitale functies  

Verstrekken van medicatie 

Toedienen van medicatie via het infuus  

23:30 uur  

Overdracht van avonddienst naar nachtdienst  

Tussendoor  

Indien nodig zijn er meer momenten waarop vitale functies gecontroleerd worden en er medicatie wordt verstrekt dan wel via het infuus gegeven wordt en wordt er op meer momenten zorg verleend. Ook is er doordeweeks overdag ruimte voor afspraken met fysiotherapie, diëtiek, maatschappelijk werk etc.