Proefschriften en redes

In de Walaeus Bibliotheek staan proefschriften en redes gerangschikt per jaar. Binnen elk jaar zijn de publicaties alfabetisch gerangschikt op naam van de auteur.
Het oudste proefschrift stamt uit 1861. Leidse proefschriften worden zo compleet mogelijk verzameld. Niet-Leidse proefschriften worden verzameld betreffende de jaren tot 1970 en vanaf 1995.
De oudste oratie stamt uit 1847.

Zie ook de Walaeus Wegwijzer Proefschriften en Redes. Hier vindt u ook informatie over de aanleverprocedure van proefschriften.

Alle Leidse proefschriften die verschenen zijn na 1 januari 2006 zijn elektronisch terug te vinden via de Scholarly Publications Repository.
Hierin bevinden zich ook de LUMC-proefschriften. U vindt hier naast proefschriften ook andere publicaties van wetenschappers die verbonden zijn aan het LUMC.

In dit agenda-overzicht op de site van de Universiteit ziet u o.a. de komende LUMC-promoties. U kunt doorklikken naar meer informatie m.b.t. het proefschrift en de promotie.

Proefschriften die verschenen zijn bij andere universiteiten in Nederland kunt u vinden via de Nederlandse wetenschapsportaal NARCIS.

Online redes

Een overzicht van oraties en (afscheids)redes  van het LUMC (vanaf 2001) zijn te vinden op de LUMC-website.

Redes van Leidse hoogleraren, ook die verbonden aan het LUMC, worden elektronisch gepubliceerd op de site van de Scholarly Publications Repository. Kies aldaar voor Medicine/LUMC en verfijn vervolgens met Inaugural lecture. De verzameling redes is helaas niet compleet.

Redes van hoogleraren van andere universiteiten in Nederland zijn terug te vinden via de Nederlandse wetenschapsportaal NARCIS.