Prof.dr. G. Kloppenburg

Professor Reumatologie

Vakgebied(en)

  • onderzoek naar artrose
  • factoren voor het ontstaan en de verslechtering van artrose
  • klinimetrie om het beloop van artrose met MRI en röntgenfoto’s te meten

Introductie

Margreet Kloppenburg heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen, en heeft haar artsexamen afgelegd in 1991.

Ze is gepromoveerd tot doctor in 1996 op het proefschrift "The tetracycline derivative minocycline as treatment for rheumatoid arthritis" aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Professor Kloppenburg is geregistreerd als reumatoloog in 2000.

Sinds 2000 is zij werkzaam bij de afdeling Reumatologie. Verder is zij aangesteld bij de afdeling Klinische Epidemiologie (hoofd: Prof. dr. F.R. Rosendaal) van het LUMC. Sinds 2012 als hoogleraar Reumatologie met bijzondere aandacht voor etiologie en klinimetrie van osteoarthritis.

Vanaf 2000 heeft zij het onderzoek naar artrose opgezet op de afdeling Reumatologie en het tot een van de speerpunten van de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum gemaakt. Het onderzoek is gericht op oorzakelijke factoren voor het ontstaan en de verslechtering van artrose en op methoden om het beloop van artrose met MRI en röntgenfoto’s te meten. Ze is de “principal investigator” van de GARP studie (Genetica, ARtrose en Progressie) en de HOSTAS studie (Hand Osteoarthritis in secondary care).


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer C1-42

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: (071 52)63423

Postzone C1-R
Postbus 9600
2300 RC Leiden