Dr. F.A. van Gaalen

Reumatoloog en hoofd polikliniek Alrijne ziekenhuis

Vakgebied(en)

  • Axiale en perifere  spondyloartritis ( o.a. de ziekte van Bechterew, en artritis psoriatica)

Introductie

Floris van Gaalen is in 2000 afgestudeerd aan de geneeskunde faculteit van de Vrije Universiteit van Amsterdam. In juni 2005 promoveerde hij op het proefschrift Genes and Autoantibodies: Multiplexing Rheumatoid Arthritis aan de Universiteit van Leiden. Voor dit proefschrift ontving hij in 2004 de Young Investigator Award van de European League against Rheumatism (EULAR). In 2009 werd hij ingeschreven in het specialistenregister als internist en in 2010 als reumatoloog. Sinds januari 2011 is hij als medisch specialist verbonden aan de afdeling Reumatologie van het LUMC.

In zijn klinisch werk heeft hij een bijzondere belangstelling voor de behandeling van patiënten met spondyloartritis (SpA). SpA is de verzamelnaam van een groep van reumatische ziekten, waartoe spondylitis ankylopoëtica (ziekte van Bechterew), reactieve artritis, artritis bij chronisch inflammatoire darmziekten, artritis psoriatica en ongedifferentieerde SpA behoren.

Hij is de arts van de SPondyloArthritis Caught Early (SPACE)-kliniek, voorzitter van de wetenschapscommissie van de afdeling Reumatologie, sinds 2015 secretaris van de werkgroep Spondyloartritis van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, en sinds 2019 lid van het executive committee van de Assessment of SpondyloArthritis international Society (ASAS), de internationale vereniging van SpA experts.

Verder is hij coördinator van de reumatologie polikliniek in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn.


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer C1-38  

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: (+31) (071 52)63423

Postbus 9600
2300 RC Leiden