Stagemogelijkheden

Mogelijkheden voor een wetenschappelijke stage

Bij de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde kunnen studenten een wetenschappelijke stage doen binnen de disciplines Huisartsgeneeskunde, Verpleeghuisgeneeskunde, Public health (sociale geneeskunde) en Medische Antropologie. Welkom zijn studenten Geneeskunde en studenten Biomedische Wetenschappen. Een wetenschappelijke stage kan worden gevolgd in het kader van de wetenschapsstage van 14 weken binnen Geneeskunde (4e of 6e jaar), of als één van de verschillende stages binnen BW. Ook is het mogelijk om als 2e, 3e of 4e-jaarsstudent mee te werken aan een lopend onderzoek, dit dan naast het vereiste curriculum. 

Het doel van de wetenschappelijke stage is het kennismaken met het doen van wetenschappelijk onderzoek binnen de verschillende disciplines. Ook al loop je tijdens wetenschapsstages niet mee in een praktijk, je maakt vanzelfsprekend ook kennis met de inhoudelijke facetten van deze vakgebieden. Studenten worden ingezet op deelonderzoeken binnen lopende projecten van de afdeling (zie voorbeelden). De belangrijkste onderzoeksthema's zijn 'ouderengeneeskunde' en 'preventie, risicogestuurde populatiezorg en disease-management'.

De afdeling ontvangt ongeveer 10 studenten per jaar. Stagestudenten zijn in principe van 9.00 tot 17.00 uur aanwezig. Iedere student wordt begeleid door 1 of 2 wetenschappelijk medewerkers van de afdeling die de inhoudelijke en methodologische begeleiding verzorgen. Verder volgen de studenten de wetenschapsbesprekingen op dinsdag van 12.30 tot 13.30 uur.

Ben je geïnteresseerd in een wetenschapsstage op onze afdeling? Stuur ons dan een email (wetenschapsstage_pheg@lumc.nl) met daarin je wensen, je motivatie en je mogelijke startdatum en duur van je stage. Ook zien wij graag een CV hierbij.

Coördinatie:

Nic Saadah

Voorbeelden stageprojecten