Opleider worden?

Wij zijn altijd op zoek naar bevlogen huisartsen die graag huisartsopleider willen worden. Mensen die het een uitdaging vinden om jonge dokters te begeleiden. Die hen, de aios, willen motiveren, leren, coachen, helpen, maar hen ook kunnen beoordelen op hun geschiktheid als huisarts.

Het opleiden van aios huisartsgeneeskunde aan de huisartsopleiding in Leiden is leuk en inspirerend. De Leidse huisartsopleiding staat voor het opleiden tot vakkundige huisartsen die in staat zijn flexibel te reageren op toekomstige professionele ontwikkelingen. Als huisartsopleider kunt u hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Bovendien houdt het opleiden van een aios  u scherp en geeft u de kans het mooie vak door te geven aan de volgende generatie. Het is zeker niet altijd makkelijk en daarom ook een nieuwe uitdaging!

Een aios werkt en leert een heel jaar in de opleidingspraktijk. U hebt zo de tijd om echt iets met de aios te bereiken, deze zich te laten ontwikkelen en hem of haar te zien groeien. Elke keer weer is dit een mooi, bijzonder proces. 

U blijft zich ontwikkelen door een aios, maar ook zeker door het onderwijs dat uzelf krijgt bij de huisartsopleiding. U heeft regelmatig contact met mede-opleiders en stafleden van het instituut, tijdens HAO parallel bijeenkomsten en leergangen. Ook is er ieder jaar een opleiderstweedaagse voor alle Leidse huisartsopleiders. Zo krijgt u zelf voortdurend nieuwe handreikingen om een nog betere opleider te worden.

Wij vragen: 

  • enthousiasme en betrokkenheid, voor het vak en voor onderwijs
  • u bent minimaal 5 jaar huisarts
  • u werkt minimaal twee en halve dag per week in de praktijk
  • u heeft een gediplomeerde assistente
  • uw praktijk is geaccrediteerd of u bent bereid te gaan accrediteren
  • u heeft een goede werkruimte voor een AIOS

Als u interesse heeft nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. (zie onder)

Wij zullen dan een kennismakingsgesprek bij u op de praktijk plannen. Daarin kijken we van beide kanten of het opleiderschap bij u past. Als we daar met elkaar een goed gevoel over hebben, nodigen wij u uit voor de introductiecursus van 2 dagen in Noordwijk. 

De introductiecursus wordt gegeven door twee ervaren Leidse huisartsopleiders. Tijdens deze leuke, interactieve en leerzame cursus leert u de beginselen van het  nieuwe vak ‘opleiden’. U volgt de training in een groep aspirant opleiders. U krijgt zo een beter beeld van uzelf als opleider. Aan het eind van deze cursus bekijken we of we definitief met elkaar in zee gaan. Deze cursus wordt door de deelnemers erg gewaardeerd.

Als het opleiden van een aios u wat lijkt of als u er vragen over hebt kunt u mailen naar:

Huisartsopleiders@lumc.nl         

Elske van Pienbroek, e.van-pienbroek@lumc.nl

Esther van Zelst- Vermaas, e.van_Zelst-Vermaas@lumc.nl of bellen naar secretariaat opleidersteam: 071 - 5268452