Jaarberichten

Jaarbericht 2016

Het jaarbericht 2016 geeft aan de hand van verschillende beschouwingen en verslagen een aansprekende terugblik op het opleidingsjaar 2016. Een jaar waarin duidelijk werd dat de trend van een groeiende belangstelling voor de ouderengeneeskunde zich voortzet: het aantal studenten dat koos voor een keuze-co-schap en semi-arts-stage ouderengeneeskunde neemt nog steeds toe en wederom overtrof het aantal aanmeldingen voor een opleidingsplaats in Leiden fors het aantal plaatsen. Het kennis- en ervaringsniveau van de nieuwe kandidaten-AIOS bleek wederom hoog. 

Wij zijn er in Leiden trots op dat, dankzij een kritische selectie en een gezamenlijk streven de lat hoger te leggen en te excelleren, de specialisten ouderengeneeskunde die de opleiding dit jaar hebben verlaten, geheel conform de missie van onze opleiding, weer echte visitekaartjes van onze opleiding en ons mooie veelzijdige vak zijn: specialisten ouderengeneeskunde-2.0. 

Jaarbericht 2015

Dit jaarbericht van de opleiding specialisme ouderengeneeskunde Leiden schetst een beeld van het opleidingsjaar 2015. Een jaar waarin duidelijk werd dat de ouderengeneeskunde in de lift zit en kan rekenen op een groeiende belangstelling: het aantal studenten dat koos voor een keuzeco-schap en semi-arts-stage ouderengeneeskunde is verdubbeld en ook overtrof het aantal aanmeldingen voor een opleidingsplaats het aantal beschikbare plaatsen.

Jaarbericht 2014

Dit eerste jaarbericht van de opleiding specialisme ouderengeneeskunde te Leiden, geeft aan de hand van verschillende beschouwingen en verslagen een aansprekende terugblik op het voor de opleiding mooie en veelbewogen jaar 2014, waarin door bevlogen initiatiefrijke samenwerking belangrijke kwaliteitsslagen zijn gemaakt.