Opleiders

“Opleiden is een enorme stimulans en geeft verdieping aan het eigen werk”

Waarom huisartsopleider worden??

Huisarts worden leer je in de huisartspraktijk. Huisartsopleiders zijn dus essentieel voor de huisartsopleiding. Wil je meer inspiratie en plezier krijgen in je werk, dan kan het opleiden van huisartsen in spé (aios) een hele goede stap zijn.

Er is een minimum aantal eisen vastgesteld door de RGS om huisartsopleider te kunnen worden. Als je minimaal vijf jaar huisarts bent, minstens 40% of 18 uur werkt voor ten minste 1600 patiënten, gediplomeerde assistentie hebt, deelneemt aan de diensten en werkruimte hebt voor een aios, voldoe je mogelijk aan de randvoorwaarden. Daarbij is het belangrijk dat je communicatief en contactueel vaardig bent en het opleiderschap wilt leren.     

Meer informatie over het huisartsopleiderschap vind je op: www.huisartsopleiding.nl/opleiders

Met je ervaring en kennis als huisarts ben je nog geen opleider. Daarom bieden we als huisartsopleiding van het LUMC iedere huisartsopleider steun bij het leren van het opleiderschap. We doen dat met een degelijk scholingsprogramma dat ook geaccrediteerd is (20 accreditatiepunten).


Contact opnemen

Als je interesse hebt dan kun je vrijblijvend informatie vragen bij Elske van Pienbroek, e.van_pienbroek@lumc.nl. Onze wervers zijn Leonie Bijlard en Marcia Dorresteijn, beiden huisartsopleider. Als je besloten hebt om opleider te willen worden zal een van hen (of beiden) een bezoek brengen aan je op de praktijk. Blijk je dan aan de voorwaarden te voldoen dan word je uitgenodigd voor de introductiecursus.

Introductie cursus

Ieder voor- en najaar wordt er in Noordwijk een introductiecursus van twee dagen gehouden voor aspirant opleiders. Daar wordt besproken wat het opleiden van een aios voor je in de praktijk inhoudt en je krijgt een eerste training in een aantal didactische vaardigheden. Zo kunnen we samen kijken of het opleiderschap iets voor je is.

Van links naar rechts, Marcia Dorresteijn, Leonie Bijlard en Elske van Pienbroek