Lopende Studies 

Zuurstof tijdens beademing

 

Beademing is levensreddend maar kan op zichzelf ook schade aan de longen veroorzaken. Een van de schadelijke componenten van beademing is zuurstof. Het lijkt erop dat zowel te veel als te weinig zuurstof schadelijk kan zijn voor de long. Inmiddels hebben wij een aantal grote studies afgerond naar de goede en minder goede aspecten van zuurstof tijdens beademing. Deze link  leidt u naar een overzicht van de door ons gepubliceerde artikelen hierover.

INOX ICU

In de INOX ICU studie wordt een non invasieve meting van de mitochondriële oxygenatie voor en na bloedtransfusie uitgevoerd. De studie loopt sinds Mei 2017 in het LUMC.

De INOX ICU studie vindt plaats binnen een samenwerkingsverband met Sanquin en via deze link kunt u meer te weten komen over deze studie.

PACER trial

 

Binnen het LUMC participeren wij in de PACER-trial, geïnitieerd door het AMC. In deze vergelijkende studie wordt de noodzaak van transfusie van bloedplaatjes onderzocht voor het plaatsen van een centraal veneuze lijn bij patiënten met een sterk verlaagd aantal bloedplaatjes.