Verpleegafdeling

De kliniek Hematologie bevindt zich op de 6e etage, route 201 (C-06-P).

De kliniek Hematologie (LOKH) is onderdeel  van het LUMC Oncologie Centrum Klinisch. Dit centrum bestaat uit drie verpleegvloeren die gesitueerd zijn op C6, C8 en C11 én een buitenlocatie.

  • Locatie C8 (LOKE) is een gemengde dagopname/klinische afdeling voor electieve zorg voor onder andere de specialismen Oncologie, Hematologie en Longziekten. De afdeling bestaat uit 22 bedden. 
  • De Wilbert (LOKW) is een buitenlocatie voor dagbehandelingen voor de specialismen Oncologie, Hematologie en Longziekten. De Wilbert beschikt over zes ligstoelen en is open op de dinsdag en donderdag. 
  • Locatie C11 (LOKL) is een klinisch (langverblijf) afdeling, bestaande uit 24 bedden. De zorg op de C11 bestaat uit zorg voor complicaties na de behandelingen voor de specialismen Oncologie, Hematologie en Longziekten. 

De kliniek Hematologie beschikt over 22 bedden en een team dat bestaat uit 70 medewerkers. Zowel artsen, verpleegkundigen, stamcel coördinatoren, secretaresses als servicemedewerkers zijn onderdeel van dit team. In verband met verschillende isolatievormen worden patiënten over het algemeen verpleegd op een eenpersoonskamer. Een veel voorkomende vorm van isolatie is de beschermende isolatie. Deze vorm van isolatie beschermt een patiënt met lage afweer tegen infecties. Bij het betreden van deze kamer dragen medewerkers en bezoek een chirurgisch mondmasker. 

Wanneer u wordt opgenomen voor de behandeling van een hematologische aandoening, gebeurt dit in de kliniek Hematologie. Indien u wordt opgenomen met complicaties na een behandeling, dan wordt u in eerste instantie opgenomen op de acute opname afdeling. Zodra er een plek beschikbaar is, wordt u overgeplaatst naar de kliniek Hematologie.

Ingang kliniek

  


Onderstaand vindt u een korte impressie van een éénpersoonskamer met een sluis.

Onderstaand vindt u een korte impressie van een éénpersoons ultraclean kamer.

Onderstaand vindt u een korte impressie van de familiekamer van de kliniek Hematologie.

Voorlichtings videos:

Onderstaand vind u een overzicht van verschillende voorlichtingsgesprekken, vastgelegd op film. Wij raden u aan om deze films voor uw opname in de kliniek Hematologie te bekijken. Heeft u vragen naar aanleiding van deze films? Schrijf het op en neem ze mee naar de opname dag. Tijdens de opnamedag wordt de informatie uit films nogmaals met u besproken.