Effect van cognitieve vaardigheden op chirurgisch handelen

Geïnteresseerd in chirurgie?? Train je skills!! En draag bij aan een leuk onderzoek!

Ben jij een medicijnenstudent en geïnteresseerd in chirurgie? Geef je dan op voor dit leuke onderzoek!

Waar gaat het over?

Het LUMC is geïnteresseerd in het effect van cognitie op chirurgie-skills. En heeft daarom een onderzoek op touw gezet in samenwerking met de Faculteit Sociale Wetenschappen. Cognitieve vaardigheden lijken namelijk erg belangrijk voor chirurgie (denk hierbij aan ruimtelijk inzicht en hersenprocessen als aandacht, reactiesnelheid enz.). Dit gaan we onderzoeken. Welke cognitieve vaardigheden zijn belangrijk voor chirurgie? Een beter inzicht hierin kan helpen bij de verbetering van de training!

De training

Wij bieden jou de mogelijkheid om gestructureerd te trainen in het Skillslab (J-09-R) en ervaring op te doen met laparoscopische oefeningen. Je gaat oefenen met de apparatuur en neemt bovendien een kijkje in het lab van de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW). 

Het onderzoek begint met een computertestje (duur 30 min.) in het lab van de faculteit sociale wetenschappen. Daarna is er aansluitend een traningssessie (met koffie, thee en koekjes!!) van 2 uur in het Skillslab met laparoscopische oefeningen.  2 weken later volgt de follow-up met de tweede training. Je prestaties worden getoetst en zo merk je wat voor een vooruitgang er al is geboekt. Na afronding van het onderzoek heb je je skills aanzienlijk aangescherpt en ontvang je het Skills-diploma ondertekend door Prof. dr. J.F. Hamming.

Zin om mee te doen?

Geef je dan op via e-mail: a.piederiet@umail.leidenuniv.nl 
Ook beschikbaar voor extra informatie.

Hopelijk tot snel!
Vriendelijke groeten,
Annamarie Piederiet (student toegepaste cognitieve psychologie)

Onder begeleiding van: Prof. dr. J.F. Hamming, Dhr. G. Hultzer en Dr. G.P.H. Band