Kwaliteit van zorg

Kwaliteit van zorg

GeboorteHuis Leiden is een unieke samenwerking tussen het LUMC en eerstelijnsverloskundigen uit Leiden en omstreken. Samen proberen we de best mogelijke zorg te bieden aan zwangeren, barenden en kraamvrouwen.

Wij staan voor: alle zorg altijd paraat, een gastvrij verblijf en samen de regie.

Alle zorg altijd paraat

GeboorteHuis Leiden biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week alle zorg die je als zwangere, barende of kraamvrouw nodig hebt. Meestal is het onvoorspelbaar wanneer je gaat bevallen en wij zijn daar op voorbereid.

In ons ziekenhuis is altijd een gynaecoloog in huis. Ook is er altijd een anesthesist en een kinderarts. Zo nodig zijn zij direct paraat om in spoedsituaties te handelen. Ook zijn er altijd klinisch verloskundigen, AIOS (gynaecologen in opleiding) en verpleegkundigen aanwezig om zo veel mogelijk zorg op maat te kunnen bieden. 

Veiligheid staat bij ons voorop! Door goed met elkaar samen te werken en duidelijk te overleggen krijg je veilige zorg. We proberen de zorg zo veel mogelijk af te stemmen op je wensen. Zo lang het maar veilig blijft voor jou en je kind.

Soms is het door drukte niet mogelijk om alle geplande zorg door te laten gaan. We maken dan altijd een zorgvuldige afweging welke zorg voorrang heeft. Zo nodig zoeken we een plek in een ander ziekenhuis. Dit zal zelden nodig zijn.

Gastvrij verblijf

Je verblijf in GeboorteHuis Leiden moet zo prettig mogelijk verlopen. Wij zorgen voor prettige kamers en houden rekening met je wensen. 

Samen de regie

Heb je een bevalplan gemaakt tijdens je zwangerschap? We houden zoveel mogelijk rekening met de door jullie opgeschreven wensen. Je partner kan blijven slapen wanneer je tijdens de zwangerschap of bevalling bent opgenomen. Is het voor jou of voor je kindje nodig om na de bevalling opgenomen te blijven? Ook dan verblijf je samen op de GeboorteKamer. Op deze manier kunnen jij en je partner zoveel mogelijk zelf voor je baby zorgen. 

We vinden het belangrijk dat je goede informatie van ons krijgt. Begrijp je iets niet? Of ben je het niet eens met onze aanpak? Laat het ons weten. We willen graag met je in gesprek. Zo hebben we echt samen de regie.

Kwaliteit

Onze kwaliteit wordt steeds gecontroleerd. Door mensen binnen ons ziekenhuis. En door mensen van buiten onze organisatie. Als het nodig is passen we dingen aan. Onze medewerkers denken daarnaast steeds na over hoe de zorg (nog) beter kan. Als jullie idee├źn hebben over verbeteringen van onze zorg zijn deze ook altijd van harte welkom. Na een opname in het LUMC ontvang je via de mail een uitnodiging om je ervaringen met ons te delen.