Second opinion

Second opinion aanvragen

Met een tweede mening, ook wel 'second opinion' genoemd, wordt het oordeel of advies van een andere medisch specialist dan de behandelend arts bedoeld. Ook bij de afdeling verloskunde van het LUMC kunt u terecht voor een second opinion. Een van onze gynaecologen geeft dan op verzoek zijn/haar mening, maar neemt de behandeling niet over.

Waarom een second opinion?

U kunt bijvoorbeeld een second opinion vragen als u met betrekking tot de behandeling voor een belangrijke beslissing komt te staan of als u twijfelt over een diagnose of behandeling. Ook kan het voorkomen dat uw behandelend arts voorstelt de mening van een andere arts te vragen.

Hoe vraag ik een second opinion aan?

Hoewel u voor het vragen van een second opinion geen toestemming van uw behandelend arts nodig heeft, is het goed uw twijfel met hem/haar of uw huisarts te bespreken. Zij kunnen u behulpzaam zijn bij de verwijzing naar een andere deskundige. 

Voor het maken van een afspraak voor een second opinion kunt u contact opnemen met ons stafsecretariaat via telefoonnummer 071 - 526 28 96 / 071 - 526 33 60.