Master Vitality and Ageing

De internationale Master Vitality and Ageing is een éénjarig Engelstalig programma gericht op de uitdaging van de toekomst: de verouderende samenleving. Onze samenleving heeft behoefte aan academische experts die opgeleid zijn om organisaties en overheden te adviseren over de uitdagingen en kansen die de groeiende populatie ouderen met zich meebrengt.

Kennisvakken 

De Master Vitality and Ageing biedt studenten state of the art kennis over verouderingsmechanismen vanuit 3 perspectieven: 

  • Biologie van Vitality and Ageing
  • Individuele veroudering
  • Health management van een verouderende samenleving 

De organisatie van de gezondheidzorg voor de groeiende populatie ouderen én het bevorderen van vitaliteit op oudere leeftijd staan in deze vakken centraal.

Lijnonderwijs 

Naast de kennisvakken ontvangen de studenten lijnonderwijs in het kader van het trainen van academische ontwikkeling en vaardigheden:

  • Communication in science 
  • Academic development 
  • Research and evidence 

Tijdens deze interactieve colleges worden de professionele vaardigheden van de studenten getraind, zodat studenten hun toekomstige rol als onderzoeker, innovator, beleidsadviseur en ontwikkelaar succesvol kunnen vervullen.

Interdisciplinair onderwijs 

Het innoveren van de gezondheidszorg vraagt om intensieve samenwerking tussen verschillende disciplines. Daarom worden studenten uit een groot scala aan bachelor vooropleidingen toegelaten tot de master: geneeskunde, biomedische wetenschappen, gezondheid en leven, gezondheidswetenschappen, gezondheidsmanagement etc. Daarnaast kunnen studenten van aanverwante studies (gerelateerd aan zorgopleidingen) via een aanmeldingstraject worden toegelaten.

Meer informatie en contact

Bekijk de onderstaande korte film voor een impressie van de opleiding, gemaakt door alumni en huidige studenten.

Meer informatie over deze masteropleiding vind je op de website van de Universiteit Leiden

Voor vragen over de master Vitality and Ageing kun je contact opnemen met de studie adviseur Lucia Creveld via: studieadviseurva@lumc.nl.