Biomedische wetenschappen

Wat maakt precies het verschil tussen gezond en ziek? De bacheloropleiding Biomedische wetenschappen en de masteropleiding Biomedical Sciences leiden wetenschappers op die onderzoek doen naar achterliggende oorzaken.

Bachelor Biomedische wetenschappen

De driejarige bacheloropleiding Biomedische wetenschappen gaat over de oorzaken van ziektes. De studie begint met moleculen en cellen en werkt toe naar een steeds groter niveau. Heb je interesse in de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen in Leiden, bezoek dan de website voor studiekiezers. Plaatsing voor de bachelor Biomedische wetenschappen verloopt via selectie en plaatsing. Kijk op de website van de Universiteit Leiden als je interesse hebt in de bacheloropleiding of als je al student bent

Master Biomedical Sciences

In de masteropleiding Biomedical Sciences verdiepen studenten zich in alle aspecten van gezondheid en ziekte. De opleiding duurt twee jaar en biedt naast een algemeen deel de keuze uit de specialisaties research, educatie, communicatie en management. Heb je interesse in de master, kijk dan op de website voor studiekiezers master. Kijk op de website van de Universiteit Leiden als je interesse hebt in de masteropleiding of als je al student bent.

PhD in Biomedische wetenschappen

Afgestudeerde masterstudenten worden opgeleid tot zelfstandig onderzoeker in het PhD-programma. Dit programma is ondergebracht bij het directoraat onderzoek. Promovendi hebben meestal een aanstelling van vier jaar bij een van de onderzoeksgroepen van het LUMC.


Contactinformatie

Bezoekadres:
LUMC Gebouw 3, 5e verdieping
Hippocratespad 21, Leiden   

Postadres:
LUMC, Afdeling Biomedische wetenschappen
Directoraat Onderwijs & Opleidingen Postzone V0-P
P.O. Box 9600, 2300 RC LEIDEN

Contactformulier:

Heeft u een vraag? Vul dan ons contactformulier in.

Telefoon: 
(+31) 071- 526 8383 (studentenadministratie)