Ziekte van Huntington

Ons onderzoek

In het LUMC doen we al lang wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington. Dat doen we in het laboratorium, maar vooral ook samen met onze patiënten op de polikliniek. We proberen de ziekte beter te begrijpen en zijn continu op zoek naar betere behandelmethoden en een definitief geneesmiddel. Door zorg en onderzoek zoveel mogelijk te combineren, zorgen we dat u zo snel mogelijk van de nieuwste ontwikkelingen gebruik kunt maken.

Onderzoek in het lab

In het LUMC lopen er regelmatig studies naar nieuwe geneesmiddelen, die mogelijk beter werken dan de huidige behandelingen. Het kan zijn dat we vragen of u hieraan mee wilt doen. U kunt er uiteraard ook zelf naar vragen. We geven uitgebreide informatie en u krijgt altijd de tijd om eerst goed na te denken over deelname. Meedoen is altijd vrijwillig. Dat betekent dat u er ook op ieder moment mee kunt stoppen, zonder dat u hoeft aan te geven waarom u stopt.

Contact het onderzoeksteam

Heeft u vragen over deelname aan wetenschappelijk onderzoek of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via huntingtononderzoek@lumc.nl, of via de gegevens vermeld bij de onderstaande studies.

Waar doen we op dit moment onderzoek naar?

Een groot deel van ons onderzoek naar de ziekte van Huntington kunnen we niet verrichten zonder de hulp van onze patiënten. We stellen het daarom erg op prijs als u mee wilt doen met een onderzoek.


Onderzoeken waar u op dit moment aan kunt meedoen
Onderzoeken die nog bezig zijn maar waar geen nieuwe deelnemers voor worden gezocht
Recent afgeronde onderzoeken