Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is expertisecentrum voor deze ziekte. We doen veel wetenschappelijk onderzoek, zodat we er steeds meer over leren. Daar is een groot aantal afdelingen van het LUMC bij betrokken.

Omdat we zorg en onderzoek combineren, kunt u snel gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen. Zo doen we onderzoek naar de achtergrond van de aandoening, het ziekteverloop, betere behandelingen en genezing. Ook doen we mee met nationale en internationale onderzoeken en werken we nauw samen met andere expertisecentra. Aan sommige onderzoeken kunt u ook zelf meedoen. Daar leest u hieronder meer over.

Contact

Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op:

  • Telefonisch: 071 526 54 42, bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur.
  • Per e-mail: huntingtononderzoek@lumc.nl

Nieuwe geneesmiddelen

In het Leids Universitair Medisch Centrum lopen er regelmatig studies naar nieuwe geneesmiddelen. Deze werken mogelijk beter dan de huidige geneesmiddelen die we geven. Het kan zijn dat we vragen of u hieraan mee wilt doen. U kunt er uiteraard ook zelf naar vragen. We geven uitgebreide informatie en u krijgt altijd de tijd om eerst goed na te denken over deelname. Meedoen is altijd vrijwillig. Dat betekent dat u er ook op ieder moment mee kunt stoppen, zonder dat u hoeft aan te geven waarom u stopt.

Onderzoeken waaraan u nog kunt deelnemen

Lopende onderzoeken (deelname niet meer mogelijk)

Hieronder vindt u onze lopende onderzoeken. U kunt niet meer deelnemen aan deze onderzoeken.

Ons onderzoek steunen?

Wilt u ons onderzoek naar de ziekte van Huntington financieel steunen? Dit kan op 2 manieren:

  1. Via de Bontius Stichting: maak uw bijdrage over via de LUMC Bontius Stichting. Uw bijdrage is fiscaal aftrekbaar. Klik om te doneren op deze link en kies onder 1 ‘Ziekte van Huntington’.
  2. Zelf overmaken: om transactiekosten te besparen, kunt u uw donatie ook direct overmaken via de Bontius Stichting/LUMC Research Foundation:

IBAN NL03 INGB 0657 9199 26.
BIC: INGBNL2A
Vermeld in de vrije tekst ‘Huntington BS136’.


Wij danken u hartelijk voor uw steun!