Praktische informatie over Het Geboortehuis

Bezoekersinformatie

Bezoekers zijn van harte welkom in Het Geboortehuis Leiden. Wilt u een patiënt bezoeken? Controleer dan eerst de bezoektijden van de verpleegafdelingen. We verzoeken u vriendelijk rekening te houden met de huisregels. Die regels hebben we opgesteld om het verblijf van onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken.

Bezoektijden verpleegafdelingen

Bezoek
Bezoekers zijn welkom op onze afdeling. Wel hanteren wij voor zwangere en bevallen vrouwen en hun partner of begeleider een rustperiode van 13.00 - 15.00uur.

Bezoek afdeling Neonatologie/NICU
Kijk voor bezoekersinformatie over de afdeling Neonatologie op de website Neonatologie.

Kortingsregeling parkeren
Als u langer dan 4 uur in het LUMC verblijft, kunt u gebruikmaken van een kortingsregeling. Vraag ernaar op de afdeling of polikliniek. Klik hier voor meer informatie over parkeren bij het LUMC. 

Huisregels

Regels. Dat klinkt wat streng, maar we willen het verblijf van onze patiënten zo comfortabel mogelijk maken. Dat kan alleen als we zorgen voor veiligheid en rust. Daarom verzoeken we u vriendelijk u aan onderstaande regels te houden:

  • Kom niet met te veel mensen op bezoek. Dit doen we om onze kwetsbare patiënten te beschermen.
  • We vragen u dringend een mondneusmasker te dragen als u op bezoek komt. Maskers zijn beschikbaar bij de ingang van Het Geboortehuis en bij de hoofdingang van het LUMC.
  • Bezoektijden zijn tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Een bezoek duurt niet langer dan een uur. Zo krijgen onze patiënten de rust die ze nodig hebben.
  • Afdelingen zoals intensive care kunnen andere bezoektijden hanteren. U wordt hierover als bezoeker persoonlijk geïnformeerd.
  • Voor ouders van opgenomen kinderen (Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Het Geboortehuis, NICU, IC Kinderen en Curium) geldt een aparte regeling. Zij worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Corona

Bij COVID-klachten kunt u niet op bezoek komen. Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen drie weken een bewezen COVID-infectie heeft gehad? Of bent u in de afgelopen 14 dagen in het buitenland in gebied geweest met een oranje of rood reisadvies (ook als dit tijdens uw verblijf is ontstaan)? Kom dan niet op bezoek.