Praktische informatie over Het Geboortehuis

Bezoekersinformatie

Bezoekers zijn van harte welkom in Het Geboortehuis Leiden. Wilt u een patiënt bezoeken? Controleer dan eerst de bezoektijden van de verpleegafdelingen. We verzoeken u vriendelijk rekening te houden met de huisregels. Die regels hebben we opgesteld om het verblijf van onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken.

Bezoektijden

Bezoektijden zijn tussen 15.00 en 20.00 uur. Een bezoek duurt niet langer dan een uur. Zo krijgen onze patiënten de rust die ze nodig hebben.

Zwangere en bevallen vrouwen en hun partner of begeleider hebben een rustperiode van 13.00 - 15.00 uur.

Bezoektijden andere afdelingen:

Voor de ouders van opgenomen kinderen in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Het Geboortehuis, NICU, IC Kinderen of Curium geldt een aparte regeling. Zij worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Afdelingen zoals Intensive Care kunnen andere bezoektijden hanteren. U wordt hierover als bezoeker persoonlijk geïnformeerd.

Kijk voor bezoekersinformatie over de afdeling Neonatologie/NICU op de website Neonatologie.

Openingstijden van de daktuin:
- maandag t/m woensdag van 9.30 tot 19.30 uur
- donderdag en vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur
- zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.30 uur

Kinderopvang
De opvang is voor kinderen van 0 tot 10 jaar. U kunt alleen op afspraak uw kind(eren) bij de kinderopvang brengen. Neemt u minimaal 3 werkdagen van te voren contact op met het patiëntenservicebureau om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Kortingsregeling parkeren
Als u langer dan 3 uur in het LUMC verblijft, kunt u gebruikmaken van een kortingsregeling. Vraag ernaar op de afdeling of polikliniek. Klik hier voor meer informatie over parkeren bij het LUMC.

Huisregels

Regels. Dat klinkt wat streng, maar we willen het verblijf van onze patiënten zo comfortabel mogelijk maken. Dat kan alleen als we zorgen voor veiligheid en rust. Daarom verzoeken we u vriendelijk u aan onderstaande regels te houden:

  • Bezoek is welkom, maar max vier mensen tegelijk. Dit doen we om onze kwetsbare patiënten te beschermen.
  • Uw bezoek mag niet op de gang of in de familiekamer verblijven. Zij dienen te wachten bij de liftkern. Hier is een zitje voor ingericht.
  • Ook kan uw bezoek gebruik maken van de ruimte op het Leidse Plein. Hier bevinden zich allerlei voorzieningen, zoals restaurant, kinderopvang, boekwinkel, bloemenkiosk en stilte- en gebedsruimte.

Corona

Bij COVID-klachten kunt u niet op bezoek komen. Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen drie weken een bewezen COVID-infectie heeft gehad? Of bent u in de afgelopen 14 dagen in het buitenland in gebied geweest met een oranje of rood reisadvies (ook als dit tijdens uw verblijf is ontstaan)? Kom dan niet op bezoek.