Opleiding tot NICU-Verpleegkundige

Facilities & support staff

Your position

Werk jij momenteel als verpleegkundige en wil je je verder specialiseren? Of ben jij misschien al kinderverpleegkundige en wil je je nu richten op onze allerkleinste patiënten? Dat komt goed uit, want wij leiden je graag op tot NICU-verpleegkundige!

In short

• Je kunt op meerder momenten in het jaar de opleiding tot NICU-verpleegkundige starten
• Deze opleiding duurt 15 maanden en we vragen je voor die tijd een aantal weken/maanden voor te werken
• Als NICU-verpleegkundige geef je gezinsgerichte en specialistische zorg
• Je werkt op een moderne afdeling binnen een academische omgeving
• Je hebt vele doorgroeimogelijkheden

What you do

Op onze IC liggen pasgeborenen waarvan we de vitale functies observeren en bewaken, of waarvan we een of meerdere vitale functies ondersteunen of overnemen. Voor de behandeling en bewaking van onze patiënten gebruiken we geavanceerde en moderne apparatuur. Als IC-Neonatologieverpleegkundige in opleiding heb je bij ons niet alleen een belangrijke rol in de verzorging van premature, dysmature en zieke pasgeborenen, maar ook voor de ouders ben je een onmisbare schakel in een van de meest intensieve periodes van hun leven. Afhankelijk van de zorgbehoefte van de pasgeborenen en de fase van je opleiding zorg je tijdens je dienst voor een of meerdere patiënten. Bovendien word je gekoppeld aan gediplomeerde collega’s die je in de praktijk begeleiden en krijg je daarnaast begeleiding van de praktijkbegeleider en teamleider. Jullie zien elkaar regelmatig en samen evalueren jullie de voortgang van je opleiding. Bij ons start twee keer per jaar de opleiding tot IC – Neonatologieverpleegkundige, dus ook met jouw studiegenoten kun je ervaringen uitwisselen.

What we ask

Ben je een verpleegkundige met minimaal een jaar werkervaring in het ziekenhuis of heb jij al ervaring als kinderverpleegkundige en wil je je verder specialiseren? Dan is de opleiding tot NICU-verpleegkundige wellicht iets voor jou! Belangrijk is dat je enthousiast bent om te leren en bekend staat om je actieve houding; als je iets signaleert doe je er daadwerkelijk iets mee. Je bent nieuwsgierig en niet bang om op mensen af te stappen. Tenslotte ben je geboeid door de techniek van de geavanceerde en moderne apparatuur waar je mee werkt. Tegelijkertijd vind je het een uitdaging om de ouders van onze patiënten zo optimaal als mogelijk te begeleiden.

More information

Wil je meer weten over onze afdeling? Bekijk onze   Instagram Takeover   of neem eens een kijkje op onze website  . Ook hebben we ook een hele bijzondere wervingsfilm   van de NICU.

Als je aan de opleiding begint, word je ingeschaald in schaal 7, cao UMC (maximaal €3.280,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). Na het behalen van je IC-Neonatologie diploma word je ingeschaald in schaal 8B, cao UMC (maximaal €3.712,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). Vervolgens kun je doorgroeien naar een seniorfunctie in schaal 9A, cao UMC (maximaal €3.922,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Uiteraard vergoeden wij je volledige opleiding.

De opleiding start meerdere keren per jaar en afhankelijk van je ervaring kun je starten. De opleiding duurt 15 maanden. We vragen je voor die tijd een aantal weken of maanden voor te werken op onze afdeling.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sanne van den Berg

Denise van den Berg 

Read more

Your workplace

Onze Neonatologie Intensive Care Unit (NICU) is een van de tien Neonatale IC-centra in Nederland en sinds 2017 werken we op een splinternieuwe afdeling. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Zo is er meer rust voor het kind, privacy voor ouders en is rooming-in mogelijk. Dit is helemaal in lijn met onze visie op gezinsgerichte zorg. Ons verpleegkundig team bestaat uit tachtig collega’s, onder wie verpleegkundigen, doktersassistenten, secretaresses, transfermedewerkers en ondersteunende diensten aangestuurd door drie teamleiders. Wij zijn het landelijk centrum voor de behandeling van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin-to-twin transfusion syndrome). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is een van onze speerpunten. Samen met GeboorteHuis Leiden vormen wij de verpleegeenheid Perinatologie. Ons doel: alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders.

Your career at the LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld naar oudste van dienst, verpleegkundig expert/onderzoeker of physician assistent.

Contact: Rianne de Jong, Kim Schoemaker en Jeanette Sollie, verpleegkundig teamleiders NICU
071 526 40 64
P.M.de_Jong@lumc.nl

Apply