IC Neonatologie Verpleegkundige

Facilities & support staff

Your position

Onze Neonatale Intensive Care Unit (NICU) verzorgt in de regio Zuid-Holland Noord de opvang en behandeling van premature baby's en zieke pasgeborenen die intensieve zorg nodig hebben na geboorte. Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van onze allerkleinste patiënten en hun ouders? Wij zijn ter versterking van ons team op zoek naar een IC Neonatologie verpleegkundige.

In short

• Je geeft gezinsgerichte en specialistische zorg
• Je zorgt voor premature, dysmature en zieke baby’s
• Je bent een steunpilaar voor de ouders
• Je komt te werken in een academische omgeving op een moderne Neonatale Intensive Care Unit (NICU)

What you do

Als IC Neonatologie verpleegkundige geef jij specialistische zorg aan onze premature, dysmature en zieke baby’s. Vaak komen onze allerkleinste patiënten uit de regio, maar soms ook uit andere delen van Nederland. Wij zijn namelijk het landelijk centrum van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin to twin transfusion syndrome). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is ons specialisme. Als IC Neonatologie verpleegkundige zorg je niet alleen voor onze patiënten, maar beteken je ook heel veel voor hun ouders. Wij weten als geen ander wat voor emotionele en intensieve periode dit is voor de jonge ouders. Ons doel is dan ook alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders. Dit betekent dat (een van) de ouders altijd kan blijven slapen en we hen actief betrekken bij het zorgproces. Als verpleegkundige speel jij hier een ontzettend belangrijke rol in. Jij bent namelijk het aanspreekpunt en de steunpilaar voor de ouders in deze onzekere, maar vooral emotionele tijd. Je werk als IC Neonatologie verpleegkundige kun je omschrijven als bijzonder en betekenisvol. Jij wil de dagelijkse patiëntenzorg dan ook, samen met ons, verbeteren. Dit betekent niet alleen dat jij als verpleegkundige in een academisch ziekenhuis mee mag werken aan onderzoeken, maar dat je bij ons ook de ruimte krijgt om zelf verbetervoorstellen te doen en door te voeren. Met elkaar werken we continue aan het verbeteren van de zorg voor onze kwetsbare en allerkleinste patiënten. Kom jij ons team versterken?

What we ask

Wil je op onze NICU komen werken dan heb je een afgeronde opleiding mbo-V of hbo-V nodig, aangevuld met een diploma IC Neonatologie. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat je enthousiast bent om voor onze allerkleinste patiënten en hun ouders te zorgen. Verder ben je iemand die initiatief neemt; je signaleert niet alleen verbeteringen maar je doet er daadwerkelijk iets mee. Omdat de ontwikkelingen in ons vakgebied razendsnel gaan, is het van belang dat je gemotiveerd bent om dat bij te houden.

More information

Ben jij momenteel verpleegkundige en geïnteresseerd in deze vacature, maar heb je nog geen diploma IC Neonatologie op zak? Op onze afdeling bieden we ook de opleiding tot IC Neonatologie verpleegkundige aan. Meer informatie over deze opleidingsplek vind je  hier

Wil je meer weten of vast een keertje (digitaal) rondkijken op onze afdeling? Bekijk dan onze Instagram Takeover of neem eens een kijkje op onze website. Ook hebben we ook een hele bijzondere wervingsfilm van de NICU. Tot slot hebben we sinds kort een eigen Instagramaccount. Volg jij ons ook?

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sanne van den Berg

Denise van den Berg 

Read more

Your workplace

Onze NICU is één van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Ons verpleegkundig team bestaat uit zeventig verpleegkundigen aangestuurd door drie teamleiders, doktersassistenten, secretaresses en ondersteunende diensten.  We vormen een hecht en ijzersterk team en je kan 24/7 bij je collega’s terecht.  De samenwerking met de neonatologen, fellow’s, arts-assistenten en physician assistents is heel laagdrempelig. Natuurlijk hebben we soms te maken met emotionele gebeurtenissen. Ook tijdens die momenten zijn we er voor elkaar. Reken maar dat je terecht komt op een afdeling waar we het vanzelfsprekend vinden om elkaar te helpen en regelmatig tijd maken om bijzondere mijlpalen met elkaar te vieren.

Your career at the LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Kim Schoemaker of Jeanette Sollie, verpleegkundig teamleiders
071 526 40 64

Apply